«آبله‌مرغان» چگونه درمان می‌شود؟

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه بیماری آبله‌مرغان در خیلی از موارد عارضه خاصی ندارد، گفت: این بیماری به‌شدت واگیردار و در کودکان شایع‌تر است

دکترابراهیم شکیبا، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه امروز 30 بهمن‌ماه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه در خصوص بیماری آبله‌مرغان، اظهار کرد: بیماری آبله‌مرغان ویروسی و به‌شدت واگیردار است که در کودکان بیشتر شایع‌، اما احتمال ابتلای بزرگسالان هم وجود دارد.وی با بیان اینکه علائم بیماری آبله‌مرغان در کودکان خفیف اما در بزرگسالان شدید است، گفت: در اکثر موارد وقتی یک نفر در طول زندگی به بیماری آبله‌مرغان مبتلا می‌شود، همانند واکسن عمل کرده و برعلیه بیماری ایمن می‌شود، در واقع امکان ابتلا دوباره خیلی پایین می‌آید.معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دوره کمون و پنهان بیماری آبله‌مرغان را بین 10 تا 12 روز اعلام کرد و گفت: بعد از بروز علائم دوره بیماری نیز 5 تا 10 روز به طول‌ می‌انجامد.وی علائم بارز این بیماری را در ظهور تاول‌های پوستی عنوان کرد و افزود: تاول‌های پوستی به صورت دانه‌های قرمز در ابتدا روی سر و بدن ظاهر می‌شود و بعد در صورت، دست و پاها با خارش شدیدی بروز می‌کند.به گفته شکیبا، تب، سرفه، سردرد، بی‌اشتهایی، بدخلقی و بی‌حوصلگی از دیگر علائم بیماری آبله‌مرغان است.وی با بیان اینکه بیماری آبله‌مرغان در خیلی از موارد عارضه خاصی ندارد، تصریح کرد: بیماری آبله‌مرغان به راحتی قابل تشخیص است، به جزء در برخی موارد نادر که نیاز به آزمایشاتی دارد.دکتر شکیبا در رابطه با راه‌های انتقال آن، گفت: تماس با ترشحات پوستی آبله‌مرغان و ریز قطرات تنفسی حاصل از سرفه و عطسه فرد آلوده، راه‌های شیوع این بیماری است.

وی به شیوع بیشتر این بیماری در فصول پاییز و زمستان اشاره‌ای داشت و گفت: دانش‌آموزان دارای علائم آبله‌مرغان باید در منزل استراحت کنند و برای جلوگیری از انتشار آن با همکلاسی‌های خود تماس حضوری نداشته باشند.دکتر شکیبا در توضیح درمان بیماری آبله‌مرغان، گفت: این بیماری معمولا درمان خاصی ندارد؛ استراحت کردن، استفاده از مایعات و داروهای تب‌بر توصیه می‌شود.