پایان ایدز در گرو پوشش همگانی خدمات پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان است

هر سال اول دسامبر (۱۰ آذرماه)به نام روز جهانی ایدز نامگذاری شده است ، در این روز جوامع با یکدیگر هم پیمان می شوند تا در امر کنترل بیماری مشارکت داشته باشند ، علیرغم گذشت چهاردهه از پاسخ دهی به اپیدمی اچ آی وی، هنوز در سراسر دنیا خدمات پیشگیری , تشخیص و مراقبت و درمان با موانع متعددی روبه رو است امسال "ارتقاء خدمات تشخیص اچ آی وی با مشارکت اجتماعی و پایان ایدز با پوشش همگانی خدمات پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان" به عنوان شعار روز جهانی ایدز در نظر گرفته شده تا به عنوان یکی از اقدامات اصلی برای کنترل این بیماری سرلوحه کار قرار گیرد.

مهندس کیوان خاصی رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان در گفتگو با سرویس علمی ، پژوهشی اخبار سلامت دانشگاه ، جلب مشارکت گیرندگان خدمت و تمرکز بر مشارکت اجتماعی در این امر را یکی از راه کارهای موثر در دست یابی به اهداف پیشگیری و تشخیص این بیماری دانست و گفت: بی شک پایان اپیدمی اچ آی وی درگرو فراهم کردن امکان دسترسی همگان به خدمات مطلوب پیشگیری، تشخیص، مراقبت و درمان بیماری است.

به گفته وی بیماری HIV یک بیماری عفونی قابل کنترل می باشد ، درصورتی که به موقع تشخیص داده شود و تحت مراقبت و درمان قرار گیرد ، نه تنها فرد مبتلا می تواند طول عمر نرمال داشته باشد ، بلکه با درمان مناسب ، قدرت انتقال بیماری به افراد دیگر نیز به حد صفر می رسد .

وی بیان کرد: متاسفانه در برخی موارد ترس، انگ و تبعیض مرتبط با بیماری عواملی هستند که مانع می شود بیماران برای تشخیص و مراقبت و درمان اقدام کنند.

خاصی با تاکید بر اینکه معاشرت های اجتماعی یا تماس روزمره با افراد آلوده به ایدز مانند هم سفر بودن و همکلاس بودن عاملی برای انتقال ایدز نیست گفت: بسیار مهم است همگی بدانیم که این بیماری از طریق نشستن در کنار یکدیگر ، روابط عادی اجتماعی مثل سوار شدن در اتوبوس و تاکسی واستفاده از تلفن های عمومی، غذا خوردن ، آشامیدن و یا استفاده از قاشق و چنگال ، لیوان، وسایل، ظروف غذاخوری،  اشک، بزاق ، از راه هوا ( عطسه و سرفه ) و نیش حشرات نیز به دیگران منتقل نمیشود.

خاصی با بیان اینکه متاسفانه امروزه راه انتقال  بیماری ایدز از طریق جنسی رو به افزایش است و باید اقدامات بیشتری در خصوص پیشگیری از آن صورت گیرد تاکید کرد: افراد در صورت وجود رفتارهای پر خطر (روابط جنسی خارج از چارچوب – تزریق مشترک  -تماس با وسایل تیز وبرنده آلوده و..)به مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری مراجعه کنند و تست تشخیصی اچ آی وی در مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری و تمام مراکز جامع سلامت بصورت کاملأ محرمانه و رایگان کاملا در دسترس می باشد.