اخبار

بزرگداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر ( ۱۶-۱۰ مرداد)

بزرگداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر ( ۱۶-۱۰ مرداد)


دکتر شکیبا معاونت بهداشتی با اشاره به  شعار امسال هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر"نگاهی نو به شیردهی مادران شاغل در خانواده، محل کار و جامعه"۱۶-۱۰ مرداد ماه،  مصادف با 7-1 آگوست بیان کرد:
 تغذیه با شیرمادر تاثیر بسزایی بر سلامت مادر و کودک دارد و به عنوان یک اولویت بهداشتی در کشور ترویج و حمایت می شود. سازمان جهانی بهداشت با توصیه بر تغذیه انحصاری شیرخواران با شیرمادر در ۶ماه اول و سپس تداوم شیردهی همراه با غذاهای کمکی تا پایان ۲سالگی این باور را حمایت می کند. مطالعات نشان داده است که یکی از علل عدم موفقیت مادران در شیردهی، اشتغال آنان به کار است. در حالی که حمایت مادران و فراهم کردن امکانات شیردهی در محیط کار با افزایش مدت تغذیه با شیرمادر و سلامت مادر و کودک همراه است.

بر همین اساس هفته جهانی ترویج تغذیه با شیرمادر 2023 بر شیردهی و اشتغال یا کار تمرکز دارد.

ایشان در ادامه فرمودند: مخاطبان هدف، از جمله دولت ها، سیاست گذاران، بخش های سلامت، کارفرمایان، جوامع و والدین، با توانمندسازی خانواده ها و حفظ محیط های دوستدار تغذیه با شیر مادر نقش مهمی در ایجاد تعادل بین زندگی و کار بر عهده دارند و این موضوع با نشان دادن اثر مرخصی با پرداخت حقوق، حمایت در محل کار و هنجارهای نو ظهور تغذیه با شیر مادر است که والدین می بایست آن را احساس و درک کنند. 

دکتر شکیبا بیان نمودند: همه مادران شاغل (کارمند/ کارگر/ کار خانگی) رسمی و غیر رسمی اگر بخواهند شیردهی بهینه و کامل داشته باشند به مرخصی زایمان کافی نیاز دارند. آنها باید ساعت استراحت مناسب (پاس شیر) ، تسهیلات محل کار و حمایت از شیردهی و دوشیدن و نگهداری شیر مادر را دریافت کنند. 

ایشان تأکید کردند شیردهی یک کار گروهی است و والدین (مادر و پدر)  به اطلاعات و حمایت برای  نقش های مختلف محوله  نیاز دارند. دسترسی به مرخصی والدین و مرخصی پدری کافی می تواند به والدین این امکان را بدهد که برای مشارکت در مسئولیت های معمول خانه وقت داشته باشند و حمایت های دیگری را  فراهم کنند تا مادر را قادر سازد که  شیر بدهد. محل کار حمایت کننده، با ارائه مرخصی زایمان/ پدری همراه با پرداخت حقوق به والدین امکان تداوم  شیردهی را فراهم می کند و در نتیجه سلامت کودک ارتقا می یابد. این نتایج باعث غیبت کمتر و افزایش بهره وری در کار می شود که برای کارفرمایان نیز مفید است. 

ایشان در ادامه افزود: اجراء سیاست های مرخصی زایمان و والدین در محیط های کاری، می تواند در استمرار شیردهی موثر باشد. در این زمینه بسیج منابع برای حمایت، نظارت، ارزیابی و اجرای سیاست هایی که ترویج، حفظ و حمایت از تغذیه با شیرمادر و حقوق والدین و فرزندان را مد نظر دارند، ضروری است. 

والدین برای ایجاد امکان شیردهی به حمایت کل جامعه نیاز دارند. باید زنجیره گرم (Warm Chain) حمایت از شیردهی شامل  بخش بهداشت، محل کار و جامعه ایجاد شود. هر دو والد شاغل تا حد امکان به انعطاف پذیری در کار نیاز دارند. امکانات برای شیردهی مادر در محل کار و بهبود قوانین برای پدر به منظور کمک به مراقبت از کودک و حمایت از مادر برای شیردهی لازمست. والدین برای شیردهی موفق مادر، به  حمایت های محیط های کاری حامی شیر مادر نیاز دارند.
۱۱ اَمرداد ۱۴۰۲ ۱۲:۵۳

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید