اخبار

معایب تک فرزندی

معایب تک فرزندی

 

پدیده تک فرزندی موجب می شود تا پدر و مادر تمام سرمایه گذاری عاطفی خود را بر یک کودک قرار دهند و کودک نیز متقابلاً فقط پدر و مادرش را می بیند و از داشتن تجربیات با خواهر و برادر محروم می ماند..


فروغ مرادی کارشناس سلامت باروری در این خصوص افزود: بخش مهمی از آموخته های کودک مربوط به تعاملات با خواهر و برادر می شود و بر اساس آن جهان را کشف می کند. کودکان در این حالت می آموزند چگونه حرف خود را به بزرگترها بفهمانند و نیازهای خود را مطرح کنند. کودکی که تک فرزند است این فرصت را پیدا نکرده و دنیا را از افق دید پدر و مادر کشف می کند.

وی افزود: از جمله معایب تک فرزندی، وابستگی بیش از حد کودک به دلیل حمایت بیش از حد والدین، فشار بیش از حد والدین به کودک جهت کسب موفقیت تحصیلی، عدم مهارت یابی اجتماعی کودک، عدم تجربه محرومیت و زیاده خواهی کودک و عدم یادگیری مهارت از برادر و خواهر کوچکتر و بزرگتر است.

 برخی می گویند تک فرزند خود را به مهد کودک می فرستیم تا با همسن و سالهایش تعامل اجتماعی داشته باشد. باید گفت زندگی 24 ساعته با برادر و خواهر و پیوند عاطفی ناشی از آن با مهد کودک قابل جبران نیست و مهد کودک نمی تواند جای خواهر و برادر را بگیرد.


ایشان در ادامه افزود: معمولاً پدر و مادر نسبت به کودک تک فرزند بیش از حد توجه می کند و این کودکان متکی به والدین بار می آیند. در این حالت تمام خواسته های کودک برآورده می شود و این موضوع سبب می شود که کودک آموزش اجتماعی لازم را نبیند .مسئله رقابت بین خواهر و برادرها برای آموزش در دوران بزرگسالی و برخورد با مسائل جامعه مؤثر است. این کارشناس گفت: اینکه چگونه با رقابت و حسادت کنار بیایند و آن را دفع کنند در پرتو ارتباط با خواهر و برادر ایجاد می شود.


آموزش های مربوط به شناخت و تعاملات به بازیها مربوط می شود. تک فرزندها به بازیهای انفرادی گرایش پیدا می کنند و تماشای تلویزیون و بازی با رایانه را نسبت به بازیهای گروهی ترجیح می دهند که این ویژگی انزوا و گوشه نشینی را همراه خواهد داشت.


وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که پدران و مادران دارای تک فرزند هم با مشکلاتی مواجه خواهند بود زیرا در وجود دو جنس ویژگیهایی وجود دارد که والدین با داشتن یک فرزند از آن محروم می مانند. پدران به طور ذاتی به دختران و مادران به پسران علاقه دارند بنابراین داشتن هر دو جنس می تواند این نیاز را برآورده سازد. همچنین پدران و مادران دوست دارند ویژگیهای دوران کودکی خود را در فرزندانشان بازسازی کنند که در صورت نداشتن فرزند از یک جنس نوعی نارسایی در والدین ایجاد می شود.

۱ تیر ۱۳۹۹ ۱۲:۵۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید