اخبار

پیام های بهداشتی در اربعین حسینی

پیام های بهداشتی در اربعین حسینی

پیام های بهداشتی در اربعین حسینی  

1.     از خوردن سالاد و سبزیجات خام و نپخته خودداری کنید.

2.     از مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به ویژه پنیر و کره و شیر محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید.

3.     قبل از مصرف مواد غذایی کنسرو شده 20 دقیقه آنها را بجوشانید و به علائمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه داشته باشید.

4.     مصرف غذاهای آبکی (انواع خورش ها) را محدود کنید زیرا سریعتر فاسد می شوند  چون میکروبها و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند.

5.     غذای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود.

6.     میوه ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتما پوست آنها را جدا کنید.

7.     به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید.  با خود کمی نعنا و پونه همراه داشته باشید و با دوغ مخلوط کرده و میل نمایید (نعنا و پونه خاصیت ضد عفونی کننده دستگاه گوارش را دارند).

8.     همراه با غذایی که میل می‌کنید از ماست (کم چرب و پاستوریزه(، لیموترش و یا آبلیمو استفاده کنید.

9.     برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحا"  آب بسته بندی شده) همراه داشته باشید.

10. از مصرف یخهایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید.

11. برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده و یا آب جوشیده استفاده کنید.

12. از آب چشمه، نهر، رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید.

13. از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یک بارمصرف شفاف خودداری کنید.

14. به دلیل گرمای هوا از مصرف غذاهای حاوی نمک زیاد خودادری کنید.

15. مصرف نمک زیاد باعث افزایش تشنگی و از دست دادن آب بدن می شود و می تواند شما را مستعد گرما زدگی کند.

16. برای پیشگیری از گرما زدگی از شربت های خاکشیر و تخم شربتی استفاده کنید (البته تا جایی که امکان دارد در خانه این شربت را تهیه کرده و به همراه داشته باشید ).

17. زائران تا حد امکان از مصرف غذاهای پرچرب و شور خودداری کرده تا دچار بیماریهای گوارشی نشوند.

18. شست و شوی قاشق و چنگال و سایر ظروف مواد غذایی باید به خوبی انجام داده شود و در صورت امکان افراد حتما از قاشق های یکبار مصرف استفاده کنند.

19. زائران نباید غذاهایی که زود فاسد می شود مانند: سالاد الویه، کباب، غذاهای حاوی کشک مثل کشک و بادمجان، ماهی و یا سس مایونز را با خود ببرند.

20. غذاهای نذری را فقط در محل موکب ها یا محل هایی که توسط سازمانهای ذیربط تعیین گردیده مصرف نمایید.

21. از افراد متفرقه که در طول مسیر اقدام به پخش نذری می کنند غذا دریافت نکنید.

22. راه های پیشگیری از بروز تاول پوستی:

ü     کفش مناسب بپوشید.

ü     در صورت تهیه کفش جدید، حداقل دو هفته قبل از سفر این کار را انجام دهید.

ü     در فواصل پیاده روی مثلاً هر دو تا سه ساعت کفش ها و جوراب های خود را خارج کنید.

ü     در مناطق گرم استفاده از کلاه، کرم های ضد آفتاب، عینک آفتابی و استفاده از چتر و لباس مناسب را فراموش نکنند.

23. در هنگام آلودگی هوا و وجود گردوغبار دهان وبینی خود را با ماسک یا پارچه تمیز بپوشانید.

24. جهت جلوگیری از بیماری تب مالت از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه پرهیز نمائید.

25. جهت جلوگیری از ابتلاء به انفلوانزا از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری نمایید.

26. از رها کردن دستمال کاغذی‌‌های مصرف شده در محیط خودداری کنید.

27.           در زمان ابتلا به آنفلوانزاو هنگام سرفه و عطسه از دستمال کاغذی استفاده کنید. چون ویروس‏ها می‏توانند ساعتها یا روزها در دستمال پارچه‏ای زنده بمانند.

28.           در زمان ابتلا به آنفلوانزا از دست دادن و روبوسی با دیگران خودداری کنید.

29.           به هنگام سرماخوردگی و آنفلوانزا تغذیه مناسب داشته و مایعات زیاد بنوشید.

30.           در هنگام سفر با مصرف آب بسته بندی شده و غذای مطمئن از بیماریهای منتقله از آب وغذا بویژه( وبا )پیشگیری کنیم.

31. در طول سفر فقط از وسایل شخصی خود مانند مسواک،خمیر دندان،حوله،وسایل اصلاح ،صابون ،شامپو،لیوان،قاشق و چنگال و پتوی مسافرتی استفاده نمایید.

32.            از خوردن هر نوع مواد غذایی غیر بسته بندی که از شرایط تهیه و توزیع آن مطمئن نیستید  خودداری فرمائید.

33.           شستن دست و صورت قبل از خوردن غذا جهت پیشگیری از بیماری الزامی است.

34.           ژل شستشو جهت ضدعفونی کردن دستها در مواقع ضروری و  عدم دسترسی به آب همراه داشته باشید.

35.           آب سالم بسته بندی شده استفاده کنید.

36.           از مصرف یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی یا روی زمین نگه داری یا خرد می شوند خوداری کنید.

37.           برای مسواک زدن باید از آب سالم و یا جوشیده شده استفاده نمایید.

38.           از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.

39.           باقیمانده غذا و زباله های خود را در سطل های زباله بریزید.

40.           برای جلوگیری از آلودگی مواد غذایی از پوشش مناسب استفاده کنید.

41.           از مصرف غذاهای دو بار گرم شده به خصوص ماهی، گوشت و مرغ بپرهیزید.

42.           از مصرف نوشابه های گازدار خودداری کنید.

43.           میوه ها را پس از شستشو ی صحیح و پوست کندن مصرف کنید.

44.           نسبت به رعایت بهداشت فردی بویژه شستن دست بطور مستمر بعد از دستشویی و قبل از دست زدن به غذا توجه داشته باشند.

45.           از منابع آب غیر مطمئن از جمله آب جاری رودخانه، چشمه و مخازن و شیر آب نامطمئن جهت تأمین آب بویژه نوشیدن خود داری نمایند.

46.           از مصرف مواد غذایی که به صورت دستفروشی و یا نامطمئن می باشند خود داری نمایند.

47.           مواد غذایی پخته شده را بیش از یک و نیم ساعت بطوریکه گرمای خود را از دست دهد در شرایط محیطی نگهداری نکنند.

48.           از مصرف مواد غذایی پخته شده سرد که در شرایط نامناسب و یا محیط نگهداری شده خود داری نمایند.

49.           در صورت مواجهه با گرد و غبار از ماسک و یا حداقل چفیه و یا هر وسیله ای که از ورود گرد و غبار به دستگاه تنفسی جلوگیری می کنند استفاده نمایند.

50.           به طور مداوم و در هر زمان ممکن اقدام به شستشوی کامل دست ها با آب و صابون و به مدت 40 تا 60 ثانیه نمایید.

51.           از مصرف غذای پخته که سرد شده و در یخچال نگهداری نشده است خودداری نمایید.

52.           از سجاده،مهر،تسبیح و چادر نماز شخصی خود استفاده نمایید.

وسایل مورد نیاز بیماران دیابتی در طول سفر:

1.     داروهای مصرفی خود را برای مدتی بیش از مدت سفر تهیه نموده و همراه داشته باشید.

2.     داروهای مصرفی را در کیف دستی خود حمل نمایید.

3.     در صورتی که انسولین مصرف می کنید، قلم انسولین و یا انسولین مورد نیاز و سرنگ های تزریق انسولین مدتی بیش از مدت سفر تهیه نموده و همراه داشته باشید.

4.     در صورتی که گلوکومتر دارید: لانست (تیغ مخصوص) برای نمونه گیری و نوارهای آزمایش قند خون را به مقدار کافی با خود داشته باشید و بر اساس توصیه پزشکتان قند خون خود را اندازه گیری نمایید.

5.     میان وعده های مناسب برای چند روز (نان، میوه، بیسکویت و ...) همراه داشته باشید.

6.     آب معدنی به مقدار کافی همراه داشته و به مقدار کافی آب بنوشید.

7.     قند حبه ای، نبات و آب میوه برای درمان کاهش قند خون احتمالی همراه داشته باشید.

8.     پنبه یا گاز، ماده ضد عفونی کننده و نیز چسب زخم برای موارد ضروری لازم است.

نگهداری و حمل انسولین در مسافرت:

اگر هوا خیلی گرم بود بهتر است انسولین در جای خنک نگهداری شود. بدین منظور از کیسه یخ و فلاسک حاوی یخ استفاده کرده و از تماس مستقیم انسولین با یخ جلوگیری کنید.

۱۰ مهر ۱۳۹۸ ۱۴:۳۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید