جمهوری اسلامی ایران در وضعیت عاری از پولیو می باشد.

از سال 2000 میلادی تاکنون موردی از بیماری فلج اطفال در کشور مشاهده نشده وجمهوری اسلامی ایران در وضعیت عاری از پولیو می باشد ولی خطر ورود بیماری از طریق کشورهای همسایه هنوز وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی جلسه کمیته دانشگاهی  طبقه بندی و تشخیص نهایی موارد فلج شل حاد و پی امدهای نامطلوب بدنبال ایمن سازی در دفتر معاونت بهداشتی تشکیل گردید.

در این جلسه  باحضور اعضا کمیته از جمله آقایان دکتر کیقباد قدیری فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان و دکتر علیرضا جانبخش متخصص بیماریهای عفونی  ،  دکتر بیگلری مدیر گروه پیشگیری  ومبارزه با بیماریها وکارشناسان مسئول برنامه ایمن سازی و بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن  برگزار شد .

ابتدا  دکتر بیگلری ضمن خیر  مقدم وتشکر از مشارکت وهمکاریهای مطلوب اساتید واعضاء محترم هیئت علمی دانشگاه با برنامه های  نظام سلامت در معاونت بهداشتی ، پیرامون  آخرین وضعیت بیماری فلج اطفال در جهان ومنطقه گزارشی ارائه داد.

وی اظهار داشت  متاسفانه کشور نیجریه بعد از 2 سال از وضعیت عاری از پولیو هم اکنون با طغیان بیماری فلج اطفال مواجه میباشد وسازمان بهداشت جهانی  این رخداد را یک فوریت بهداشت جهانی برای تمامی کشورها اعلام و نام کشور نیجریه را مجددا در لیست کشورهای پولیوآندمیک قرار دارد این مقام مسئول تصریح نمودند در حال حاضرعلاوه بر کشور نیجریه  کشورهای پاکستان وافغانستان نیز بعلت گردش ویروس وحشی و داشتن مواردی از بیماری فلج اطفال بعنوان کشورهای پولیو آندمیک محسوب می شوند.

براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی تا 25 اکتبر 2016 (5/8/95) نیجریه 4 مورد ، افغانستان 8 مورد و پاکستان 15 مورد بیماری فلج اطفال قطعی  را  به این سازمان اعلا م نموده اند وی همچنین اظهار داشت در کشور جمهوری اسلامی ایران بدنبال اقدامات خوب صورت گرفته از جمله پوشش مطلوب واکسیناسیون  از سال 2000 تاکنون موردی از بیماری فلج اطفال گزارش نشده و در وضعیت عاری از پولیو می باشد ولی با توجه به همسایگی دو کشور پولیو اندمی (پاکستان وافغانستان) و  سابقه گردش ویروس وحشی  در سالهای اخیر در کشورهای مرز غربی (سوریه وعراق)  خطر ورود عامل بیماری را به داخل کشوریک تهدید  بهداشتی برشمرد و تقویت نظام مراقبت و گزارش دهی هر مورد فلج شل حاد ناگهانی در افرا د زیر 15 با هر تشخیص افتراقی غیر از  تروما و مظنون به پولیو در هرسنی همچنین پوشش مطلوب واکسیناسیون  روتین و انجام واکسیناسیون تکمیلی کودکان زیر 5 سال در مناطق و کانونهای پر خطر بصورت سالیانه را از مهمترین راهکارها برای حفا ظت کشور و پیشگیری  از ورود ویروس وحشی از طریق کشورهای همسایه دانست.

مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه وضعیت شاخصهای برناه ریشه کنی بیماری فلج اطفال ونظام مراقبت فلج شل حاد را براساس انالیز انجام شده توسط مرکز مدیریت بیماریهای واگیر  وزارت متبوع را مطلوب توصیف نمود و میزان شاخص کشف و گزارش فلج شل حاد غیر پولیوئئ در 9 ماهه سال  2016   در استان  را  8 در یکصد هزار کودک زیر 15 سال  اعلام وخاطر نشان نمودند میانگین   کشور ی این شاخص که یکی از شاخصهای مهم برنامه ریشه کنی پولیوو نظام مراقبت فلج شل حاد از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی  می باشد عدد 4 در یکصد هزار نفر بیان نمودند.

در ادامه جلسه تعداد18 پرونده بیماران مبتلا به فلج شل حاد توسط اعضاء محترم کمیته مورد بررسی قرار گرفت وبا توجه به گزارش منفی بودن جواب نمونه های تهی شده ازآزمایشگاه ملی فلج اطفال و بهبودی بیماران در روز 60  بعد از بروز فلج ، تشخیص نهایی توسط اساتید و اعضاء محترم کمیته برای  انان مطرح و مورد تصویب اعضاء قرار گرفت.

در پایان جلسه گزارش فوری هر مورد فلج شل حاد ناگهانی در جمعیت هدف (کودکان زیر 15 سال ) توسط پزشکان محترم شاغل درمراکز آموزشی درمانی ، بیمارستانها ، مطبهای خصوصی و مراکز بهداشتی درمانی  مورد تاکید اعضآ  کمیته قرار گرفت .