اخبار

شیوع دیابت شهری در ایران، هفت درصد است.

شیوع دیابت شهری در ایران، هفت درصد است.
 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دکتر ویدا صنیعی در گفت و گو با خبرنگار پاک پرس، درباره هفته سلامت اظهار داشت: هفتم آوریل مصادف با هجدهم فروردین هفته مبارزه با دیابت نامگذاری شده که امسال شعار این هفته غلبه بر دیابت، تحرک و تغذیه سالم است.

کارشناس مسئول برنامه های دیابت معاونت بهداشت و درمان استان کرمانشاه بیان کرد: 59 درصد کل مرگ و میرهای جهان و 46 درصد بار بیماری ها ناشی از بیماری ها غیر واگیر است و آمارها از افزایش شیوع بیماری ها حکایت دارد.

دکتر صنیعی با اشاره به همیشه باید یک محرک جدی برای پیشگیری از بیماری های غیرواگیر ایجاد شود گفت: افزایش شیوع بیماری ها هزینه های سرسام آوری را بر زندگی خانواده ها تحمیل می کنند.

وی بیماری دیابت را از جمله بیماری های غیر واگیر دانست و بیان کرد: دیابت درمان قطعی ندارد اما در دیابت نوع دو که در افراد بالای 30 سال مطرح است به سبک زندگی مردم، تغذیه و فعالیت بدنی بستگی دارد.

کارشناس مسئول برنامه های دیابت معاونت بهداشت و درمان استان کرمانشاه عنوان کرد: شیوع دیابت شهری در کشور هفت درصد و دیابت روستایی 3.5 درصد است بنابراین باید تمام تلاشها برای پیشگیری و کنترل این بیماری به کار گرفته شود.

دکتر صنیعی دیابت را یک بیماری سیستماتیک خواند که با افزایش قندخون و اختلالات در پروتئین و چربی مشخص می شود و دارای علائمی نظیر تشنگی، گرسنگی و خستگی مفرط، پر ادراری، کاهش وزن، تاخیر در بهبود زخم ها است.

کارشناس مسئول برنامه های دیابت معاونت بهداشت و درمان استان کرمانشاه گفت: دیابت به دو دسته نوع یک و دو تقسیم می شود که در نوع اول به دلیل تخریب مضمن سلولهای غده لوزالمعده ایجاد می شود و در نوع دیگر به دلیل مقاومت نسبی به انسولین رخ می دهد که شایعترین نوع دیابت است به گونه ای که بیش از 90 درصد مبتلایان را در بر می گیرد.

دکتر صنیعی دیابت بارداری را که به دلیل تغییرات متابولیسم طی دوران حاملگی رخ می دهد را از دیگر انواع دیابت دانست و گفت: در نوع دیگری از دیابت بر اثر عوارض سایر بیماری ها نظیر اختلالات نمودی، مصرف برخی از داروها، عفونتها و اختلالات ایمنی به وجود می آید.

تست قند خون ناشتا تعیین کننده ابتلا یا عدم ابتلا به دیابت

کارشناس مسئول برنامه های دیابت معاونت بهداشت و درمان استان کرمانشاه گفت: در صورتی که قند خون ناشتا در دو نوبت 120 میلی گرم یا بیشتر در دسی لیتر باشد یا تست قند خون دو ساعت بعد از غذا مساوی یا بیشتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر باشد فرد به دیابت مبتلا است.

دکتر صنیعی افزود: همچنین اگر قند خون افراد مستعد دیابت در هنگام ناشتا 100 تا 125 میلی گرم در دسی لیتر باشد در صورت عدم رعایت موارد ممکن به دیابت مبتلا می شود.

عوارض دیر رس و زود رس دیابت

کارشناس مسئول برنامه های دیابت معاونت بهداشت و درمان استان کرمانشاه گفت: دیابت دارای دو نوع عوارض زود رس و دیر رس است که عوارض زود رس شامل پایین افتادن یا بالا رفتن ناگهانی قند خون است و عواملی نظیر اختلالات کلیوی، بینایی، عوارض عصبی و عوارض عروقی که هب ترتیب منجر به دیالیز و پیوند کلیه، نابینایی بیش از 90 درصد مردم جهان، اختلالات عصبی و ایجاد پای دیابتی و قطع عضو می شود.

دکتر صنیعی با اشاره به اینکه دیابت هزینه های اقتصادی زیادی را به خانواده ها تحمیل می کند بیان کرد: بیش از نیمی از مردم از بیماری خود اطلاع ندارند و هنگامی که به یکی از عوارض گفته شده مبتلا از بیماری خود مطلع می شوند.

دستگاه گلوکومتر کنترلگر قندخون در منزل

کارشناس مسئول برنامه های دیابت معاونت بهداشت و درمان استان کرمانشاه گفت: اگرچه معیار تشخیص بیماری دیابت آزمایش قند خون ناشتا در آزمایشگاه است اما با استفاده از دستگاه گلوکومتر افراد می توانند قند خون خود را کنترل کنند..

دکتر صنیعی همچنین از اجرای برنامه های متنوع در هفته سلامت توسط مرکز بهداشت استان خبر داد و خاطر نشان کرد: صبح ها درمانگاه ثامن الائمه در خیابان مسکن و عصرها درمانگاه ویژه بیمارستان آیت الله طالقانی(ره) نسبت به انجام غربالگری تست قندخون و دیابت اقدام می کند.

 

 

 

 

 

 

 

۳۱ فروردین ۱۳۹۵ ۱۶:۵۷

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید