به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی نیلوفر حیدری کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی به مناسبت هفته سلامت اول تا هفتم اردیبهشت ماه در خصوص تغذیه و دیابت گفت :
اضافه وزن و چاقی مهمترین علت دیابت نوع 2 است حدود 90 درصد
افراد مبتلا به دیابت نوع2 چاق هستند ..چاقی باعث افزایش مقاومت به انسولین ، عدم
تحمل گلوکز و تاثیر کمتر داروهای مخصوص دیابت می شود .
دریافت فیبر را از طریق مصرف بیشتر سبزی ها و میوه ها ، حبوبات و نان
های سبوس دار افزایش دهید با مصرف روزانه 400 گرم
سبزی و میوه در روز بخش زیادی از فیبر مورد نیاز تامین می شود .
مصرف بیش از حد چربی و روغن ، علاوه بر مشکلاتی که برای سیستم قلب و
عروق ایجاد می کند سبب افزایش کالری دریافتی و نهایتا بروز اضافه وزن و چاقی می گردد
که هم زمینه ساز و هم تشدید کننده دیابت است .
همچنین مصرف مواد قندی و شیرین کارایی انسولین در بدن را ضعیف می کند و موجب
ابتلاء فرد به بیماری دیابت می شود .
کاهش میزان قند خون و افزایش حساسیت بدن به انسولین از جمله اثرات
مفید فعالیتهای ورزشی ایروبیک (
هوازی )
هستند .
ایشان در خصوص
اقدامات پیشگیرانه نیز گفت به افراد زیرتوصیه می شود از پزشک خود بخواهند برای آنها آزمایش قند خون را انجام دهد:
اگر
بالاتر از 45 سال باشید و اضافه وزن داشته باشید
اگر
کمتر از 45 سال باشید و اضافه وزن را در کنار یک یا دو مورد عامل خطر
زای دیگر برای دیابت نوع 2 داشته باشید مثل وجود سابقه خانوادگی دیابت یا سبک
زندگی نشسته و ساکن