به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی نیلوفر حیدری کارشناس تفذیه معاونت بهداشتی در خصوص تغذیه در ایام نوروز گفت : نوروز
با بهار زیبا، دید و بازدید ها و لحظه
های دلنشین آن در راه است و با رفتارهای تغذیه ای صحیح برای حفظ سلامتی ، می توان شادی را در این زمان دوچندان کرد .کم خوردن
انواع نان شیرینی و شکلات به علت اینکه سرشار از قند و چربی و کالری هستند نه تنها در مناسبت های خاص بلکه در سایر روز
های زندگی هم باید تبدیل به یک عادت
رفتاری شود تا از اضافه وزن ، چاقی و بیماریهایی مانند دیابت ، فشار خون ، پیشگیری نمود .
اما بهتر است در ایام نوروز
از انواع شیرینی های ساده و کوچک و
فاقد ژله ، کاکائو و یا خامه برای خود
و پذیرایی از میهمانان استفاده کنید ،
اگر درطول یک روز به میهمانیهای متعدد
می روید حساب شیرینی ها را که مصرف می کنید داشته باشید و سعی کنید انتخاب شما فقط
شیرینی نباشد.
حیدری افزود
افراد بزرگسال روزانه به 3 تا 4 عدد
میوه نیاز دارند بنابراین سعی کنید به جای شیرینی ،میوه مصرف کنید و در بین میوه ها سیب و مرکبات مانند پرتغال از
بهترین میوه ها هستند و خیار که معمولا در
سبد میوه ها وجود دارد از گروه سبزیجات می باشد و با توجه به کالری بسیار کم آن
برای همه به ویژه افراد مبتلا به دیابت مناسب است .
.
ایشان گفتند
آجیل ها از مواد غذایی با ارزش هستند و
حاوی چربیهای مفید اما دارای کالری زیادی هستند به طوری که هر 100 گرم ان حاوی 500
تا 600 کالری می باشد . بنابر این در مصرف آجیل زیاده روی نکنید و از انواع آجیل
بدون نمک استفاده کنید .
وعده های اصلی غذایی را در این ایام
حذف نکنید و سعی شود غذاها به صورت آب پز و بخار پز تهیه گردد .
ه
مصرف روزانه سبزی و سالاد را فراموش
نکنید . سالاد و انواع سبزیها مانند سبزیجات برگی ، کلم ، فلفل ، گوجه فرنگی ،
خیار ، کدو ، بادمجان ، پیاز و ... به دلیل داشتن فیبر جذب چربیها و مواد قندی را کاهش داده و به این
ترتیب از افزایش قند خون ، چربی خون و اضافه وزن و چاقی جلو گیری می کند .
نوشیدن نوشابه حتی انوع کم کالری ،آب
میوه های صنعتی را محدود کنید و از آب ساده استفاده کنید .