به گزارش روابط
عمومی معاونت بهداشتی نیلوفر حیدری کارشناس تغذیه این معاونت به مناسبت بسیج ملی
کاهش مصرف قند ، نمک و چربی
گفت برای اجتناب از مصرف بی رویه نمک ، برسر سفره از نمکدان استفاده نکنید و در میان وعده ها ار میوه های تازه به جای کیک و شیرینی استفاده کنید .
همچنین برای طعم دادن به غذاها به جای نمک
زیاد از چاشنیهایی مانند سرکه ، ابلیمو ، سیر و سیزی های معطر استفاده کنید ودر
هنگام مصرف انواع گوشت ( سفید یا قرمز ) تمام چربی ها های قابل رویت آن را قبل از
طبخ جدا کرده و دور بریزید .
به جای سس های چرب سالاد از روغن زیتون ،
ابلیمو و سبزی های معطر استفاده کنید و تا حد امکان از مصرف غذاهای صنعتی ( غذاهای
آماده و کنسروی ) که نمک زیادی دارند خودداری نمایید .
وی تاکید کرد از مصرف چیبس و سیب زمینی سرخ
کرده خودداری کنید و سیب زمینی را به صورت پخته و تنوری مصرف کنید و به جای مصرف
قند و شکر ، همراه با چای چند دانه توت خشک یا کشمش استفاده نمایید .
همچنین آجیل و مغز دانه ها ( مانند بادام ،
پسته و ... ) را به صورت بی نمک یا خام ( شور نشده ) مصرف کنید .
بهترین
راه کم کردن مصرف شیرینی ها ، نخریدن یا کمتر خریدن آنهاست .
سعی کنید ذائقه کودکان را از اوایل زندگی به غذای کم نمک
عادت دهید .
وی گفت در هنگام طبخ غذا ، روغن مایع را به
طور مستقیم از داخل بطری به غذا نریزید و آن را با قاشق اندازه گیری نمایید تا
روغن کمتری مصرف شود وبرای مصرف کمتر چربی ها ، غذاها را به صورت آب پز یا بخارپز
تهیه کنید .
مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل فشار خون است
.
ایشان تاکید کرد به منابع پنهان قند در مواد غذایی توجه کنید . انواع سس
ها ، قهوه های فوری ،نوشابه های گاز دار
، آب میوه های صنعتی ، کمپوت ها و دسر های
آماده حاوی مقادیر زیادی قند هستند .
مصرف بیش از حد مواد قندی و شیرین ، کارایی
انسولین در بدن را ضعیف می کند و موجب ابتلا فرد به بیماری دیابت و کبد چرب می شود.
وی در خاتمه یادآور شد یکی از مهمترین دلایل
ابتلا به دیابت مصرف زیاد قند ، شکر ، و مواد شیرین است که بروز بیماری های غیر
واگیر ارتباط مستقیمی با دریافت روغن ها و چربی ها دارد ، مصرف پنیر پیتزا و پنیر
خامه ای که مقادیر زیادی چربی دارند را محدود کنید .