سمینار "تبیین سیاستهای کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر وکودک ودرراستای ارتقای نرخ باروری کلی " برگزار میگردد

برنامه باروری سالم ،یکی از برنامه های تحت پوشش دفتر سلامت خانواده وزارت بهداشت می باشد . با توجه به روند تغییرات جمعیتی در کشور ،هدف این برنامه در حال حاضر افزایش میزان باروری کلی از زیر حد جایگزینی به حداقل بالاتر از حد جایگزینی (بیش از 2.1 فرزند به ازای هر خانواده ) ،کاهش مرگ و میر مادران و کودکان وتحکیم بنیان خانواده می باشد .

.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی با توجه به ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری ، معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سمیناری با عنوان "تبیین سیاستهای کلی جمعیت مبتنی بر سلامت مادر وکودک ودرراستای ارتقای نرخ باروری کلی " با همکاری وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی در شهر کرمانشاه برگزار مینماید. در این همایش جمع کثیری از مسئولین ، نخبگان ، افراد کلیدی و صاحب نظران حضور خواهند یافت وبا سیاستها ، اهداف ورویکردهای وزارت بهداشت درمان وآموزش پزشکی آشنا خواهند شد.

دراین جلسه اقای دکتر محمد اسحاقی معاون محترم برنامه ریزی وهماهنگی دبیر خانه،  آقای دکتر محمد اسماعیل مطلق مدیر کل دفتر سلامت جمعیت،خانواده ومدارس ، جناب آقای دکتر حسن عینی زیناب جمعیت شناس وعضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتیو جناب آقای دکتر محمد اسلامی معاون فنی دفتر سلامت جمعیت،خانواده ومدارس سخنرانی خواهند کرد .

این سمینار  18 مرداد ماه راس ساعت 8.30 لغایت 12.30 در سالن اجتماعات مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) واقع در سرخه لیژه برگزار میگردد.

رویکردهای وزارت بهداشت درزمینه تحقق سیاستهای جمعیتی شامل:

ارتقای مشاوره های هنگام ازدواج و پس از ازدواج با تاکید بر مهارت های زوجین و سلامت جنسی با رعایت چارچوب های مذهبی، فرهنگی و اجتماعی

افزایش آگاهی جامعه درباره اهمیت فرزند آوری سالم و اجتناب ازتک فرزندی

مشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین ازدواج و فرزند اول ومشاوره برای کاهش میانگین فاصله زمانی بین فرزندان

پیشگیری از بارداری های پرخطر و سقط

تامین مراقبت های کیفی دوران بارداری و مراقبت های ویژه برای بارداری های پرخطروجلوگیری از مرگ مادر، ‌نوزاد و شیرخوار

تدوین بسته های آموزشی برای ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد جامعه در زمینه عوامل مستعد کننده ناباروری

تعیین اولویت های پژوهش های کاربردی در راستای سلامت باروری، فرزند آوری، ارتقای نرخ باروری کلی و عوامل مستعد کننده ناباروری از جمله عوامل محیطی

تامین خدمات سلامت مادر و کودک و باروری در راستای ارتقای نرخ باروری کلی و افزایش بارداری های برنامه ریزی شده مبتنی بر سیاست ها و قوانین مصوب

تقویت برنامه غربالگری ژنتیکی، اختلالات کروموزومی میباشد.