اخبار

اصول تغذیه صحیح در ایام نوروز و سفرهای نوروزی

 

 

اصول تغذیه صحیح در ایام نوروز و سفرهای نوروزی

- - زیاده روی در مصرف  غذاو تنقلات، شیرینی و شکلات می تواند منجر به مشکلات گوارشی و همچنین افزایش انرژی دریافتی و در نتیجه اضافه وزن در این ایام شود و در مورد افرادی که مبتلا به قند خون و یا چربی خون بالا هستند زیاده روی در مصرف باعث اختلال در وضعیت سلامت آن ها خواهد شد.بنابراین برای برخورداری از آرامش و سلامتی در سفرهای نوروزی ؛ تعادل در مصرف مواد غذایی را نیز در نظر بگیرید.

- کودکان باید از مصرف بیش از حدشیرینی و شکلات در ایام نوروزی وسفرهای نوروزی اجتناب کنند. زیاده روی در مصرف تنقلات، شیرینی و شکلات در کودکان اغلب باعث بروز مشکلات گوارشی مثل درد معده، تهوع و استفراغ می شود و ضمن این که مانع مصرف وعده های اصلی غذا می شود.

-بعد از هر بار مصرف شیرینی و شکلات ؛ به علت تکرر مصرف این مواد در ایام نوروز به بهداشت دندان ها و مسواک زدن به خصوص در کودکان توجه شود.

- هنگام خریدآجیل باید به تازگی و کم نمک بودن آن توجه داشت، تا حد امکان از فروشگاه هائی که معتبر هستند و اجناس با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می کنند و مواد را در مکانی خنک و به دور از نور آفتاب نگهداری می کنند خریداری کنید. از خرید خشکباری که علائم کپک زدگی در آن ها مشاهده می شود خودداری کنید. بهتر است انواع کم نمک را انتخاب نمائید.

- در سفرهای نوروز بهتر است برنامه غذایی مانند سایر زمان ها تنظیم شود و در صورت مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده در مصرف آنها زیاده روی ننمایید.

- در این ایام بهتر است حجم مواد غذایی را در هر وعده های اصلی کاهش داد. به ویژه شام را مختصر میل کرد.

 

- حتما" در طول سفر به دریافت مقادیر مناسب لبنیات پاستوریزه  دقت کنید و روزانه متناسب با نیاز بدنتان حدود 2 تا 3 لیوان شیر یا ماست استفاده کنید.

- در طول سفر برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید و حداقل روزانه 6 تا 8 لیوان مایعات مصرف نمائید. البته بهتر است از آب های بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده نمایـید.

- به منظور جلوگیری از یبوست از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده نمایید. حتما" قبل از استفاده آن ها را خوب شستشو دهید.

- برای برطرف شدن نیاز بدن به مایعات ، آب بهترین نوشیدنی است، تا حد امکان از مصرف آبمیوه های مصنوعی و نوشابه های گازدار پرهیز کنید.

- به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده نمایید.

- تا حد امکان از مصرف سوسیس ؛کالباس و ساندویچ های آماده پرهیز کنید.

- در صورت مصرف غذاهای کنسروی قبل از مصرف از سلامت آن ها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگــی و فرورفتگی از مصرف آن ها خودداری کنید. قبل از مصرف حتما" آن ها را به مدت حداقل 10 دقیقه بجوشانید.

- صبحانه یکی از مهمترین وعده های غذایی می باشد، که برای سلامت و تندرستی افراد اهمیت خاصی دارد. افراد به خصوص کودکان بهتر است در ایام تعطیل شبها زودتر بخوابند تا صبح بتوانند با شادابی از خواب برخیزند و یک صبحانه کامل شامل مقادیر مناسبی نان، شیر، پنیر، گردو و  مصرف نمایند. بهتراست از مصرف مکررکره، خامه، سرشیر پرهیز شود و برای ایجاد تنوع غذایی در صبحانه ها از تخم مرغ، خیار، گوجه فرنگی، میوه ها و آب میوه طبیعی استفاده نمائید.

-         مصرف روزانه میوه و سبزی را فراموش نکنید.

-        از غذاهای آبدار مثل سوپ ها، آش، میوه های آبدار، سبزی های آبدار مثل خیار و گوجه فرنگی و کاهو استفاده نمایید.

-         از مصرف زیاد چای و قهوه پرهیز کنید.

-         تحرک بدنی و ورزش  هرچند کوتاه مدت ولی منظم و روزانه را فراموش نکنید.

    

-     باید دقت‌ شود که‌ محلهایی‌ که‌ آب‌ آن‌ از نظر سلامت‌ و خالص‌ بودن‌ مورد تردید است‌، درهنگام‌ حمام‌ کردن‌ یا مسواک‌ زدن‌ آب‌ خورده‌ نشود. استفاده‌ از آب‌ بطری‌ در هنگام‌ مسواک‌ زدن‌امکان‌ این‌ خطر را کاهش‌ می‌دهد.

-         از خوردن غذا در رستوران های غیر بهداشتی در جاده های بین راهی یا داخل شهری اجتناب کنید.

-     در زمان سفر ازساندویچ های ساده و خانگی مانند نان و پنیر و سبزی ؛ ساندویچ تخم مرغ؛ ساندویچ مرغ به همراه میوه و آب یا دوغ کم نمک بدون گاز استفاده کنید.

-         بهتر است در طول سفر از مصرف سبزی های خام و سالاد در مکان های عمومی خودداری نمایید.

- در طول سفر؛ به رستوران های معتبر که اصول بهداشتی درآن ها رعایت شده است مراجعه کنید. وضعیت بهداشت سالن، دستشویی ها، کارگران و ... تا حدی می تواند معیار سطح بهداشت رستوران باشد.

- از مصرف بعضی از مواد غذایی که در معرض فساد پذیری بیشتری قرار دارند به ویژه سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، ‌پیاز در مکان هائی که  قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.

 

-بهتر است در طول سفر از میان وعده های سالم مانند میوه های خشک(خشکبار) و انواع میوه های تازه و شیر  پاستوریزه به جای چیپس ؛ پفک ؛ نوشابه و ساندیس استفاده کرد.

- - تا حد امکان‌ از خوردن‌ غذاهای‌ نا آشنا برای‌ جلوگیری‌ از اسهال‌ و دیگر مشکلات ‌گوارشی‌ اجتناب‌ کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

۲۱ اسفند ۱۳۹۲ ۰۸:۵۶

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید