پیام ریاست محترم دانشگاه به مناسبت روز ملی بهداشت محیط

بسم الله الرحمن الرحیم

مهد زمین پهنه پاک و بی آلایش و پرنعمت خود را میلیونها سال است که برهمه مخلوقات و بیش از همه برآدمیان گشوده است. ما انسانها که موجودات برگزیده این کره خاکی و امانت دار این نعمت بزرگ الهی هستیم باید نهایت تلاش خودرا در حفظ آن به عمل آورده و این گستره زیبا، پاکیزه و سالم را به آیندگان بسپاریم. از طرفی توسعه پایدار در میان ملل مختلف با توجه به شرایط خاص اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آنها معنا می یابد ولی محور هر توسعه پایداری انسان سالم است. حفظ دستاوردهای نظام سلامت کشور و حفظ و ارتقاء سطح سلامت آحاد جامعه، حرکت در مسیری است که تحقق اهداف توسعه پایدار برمبنای انسان سالم را در پی دارد. صنعتی شدن کشور بویژه کشورهای در حال توسعه به روند مواجهه با انواع آلاینده ها و مواد شیمیایی موجود در محیط زیست و به تبع آن در مواد غذایی سرعتی فوق العاده بخشیده است و از طرفی رشد روزافزون جمعیت و پدیده شهرنشینی و پیشرفت صنعت و تکنولوژی و افزایش آلاینده ها و پیشرفت سریع فناوری های نوین در عرصه جهان به منظور تأمین نیازهای بشری و بهره مندی بیشتر از منابع طبیعی خطرات بسیاری را متوجه انسان می نماید. لذا ارائه فعالیتها و خدمات بهداشت محیط جهت پیشگیری از بیماریهای مرتبط با عوامل محیطی اعم از بیماریهای واگیر و غیرواگیر و حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه ضرورتی انکار ناپذیراست. بهداشت محیط به فرآیند ارزیابی، تصحیح، کنترل و پیشگیری از عواملی در محیط می پردازد که می تواند برسلامت نسل حاضر و آینده اثرات ناگواری داشته باشد و بسیاری از بیماری ها در جهان امروزحاصل ارتباط تنگاتنگ انسان با محیط زندگی اوست که با افزایش آلاینده های محیطی افزایش چشمگیری داشته است. تغییر الگوی مصرف از منابع طبیعی به منابع مصنوعی همچون مواد شیمیایی، استفاده از سموم دفع آفات در گستره بسیار وسیع در کنار بروز پدیده جهانی همچون تغییرات اقلیم، گرم شدن جهانی، باران های اسیدی، تخریب لایه ازن و از سوی دیگر بروز بیماریهای نوظهور موجب تحمیل بار مضاعفی برمسئولیت های بهداشت محیط در جامعه امروزی شده است. خوشبختانه در تاریخ فعالیت مهندسی بهداشت محیط که در کشور بعنوان یک فعالیت منسجم قدمتی بیش از نیم قرن داشته و منشاء اثرات زیادی در ارتقاء سلامت جامعه بوده است که با همت والا و تلاش بی وقفه همکاران در این حیطه روز به روز درخشش و اثربخشی بیشتر داشته است که برهیچ انسان دوستدار سلامت بشریت پوشیده نیست. یازدهم اسفند روز ملی بهداشت محیط نقطه عطفی در برنامه های بهداشت محیط محسوب می شودو میتواند تلاشی دیگر برای آماده سازی عمومی و جلب همکاریهای بین بخشی و حمایت مسئولین باشد همچنین فرارسیدن روز ملی بهداشت محیط فرصتی مناسب برای تقدیر از زحمات همکاران، بازنگری انجام شده  و برنامه ریزی برای آینده را فراهم می آورد.

اینجانب ضمن تبریک این روز فرارسیدن آن را فرصتی مناسب برای تقدیر از زحمات همکاران میدانم و برای تمامی همکارانی که این عرصه را برای خدمت به مردم عزیز برگزیده اند از درگاه خداوند متعال سعادت، بهروزی و موفقیت مسئلت نمایم. خواهشمنداست مراتب قدردانی اینجانب را به همه همکاران بهداشت محیط آن مرکز ابلاغ نمایید.