برای اینکه میوه ها را جایگزین میان وعده های کم ارزش بکنیم بهتر است ساعت 10 صبح یا در ساعات عصر میوه ها را جایگزین انواع شیرینی جات و تنقلات کم ارزش کنیم .
نیلو فر حیدری کارشناس تغذیه گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی به مناسبت روز جهانی غذا در خصوص مصرف روزانه میوه ها گفت : یکی از مهمترین گروههای مواد غذایی که برای حفظ
سلامتی ، شادابی و تنظیم عملکرد بخشهای
مختلف بدن لازم و ضروری هستند گروه میوه ها می باشند . میوه ها در مقایسه با گروه
های دیگر انرژی و پروتئین کمتری دارند و برعکس دارای مقدار قابل توجهی فیبر،
ویتامین (A ،
ویتامین C ) ، املاح
معدنی و ترکیبات سلامتی بخش گیاهی ( رنگدانه ها ) هستند. این ویتامین ها و مواد
معدنی موجود در میوه ها برای مقاومت بدن در برابر بیماریها، ترمیم یا بهبود زخم ها
سلامت پوست و...بدن ضروری می باشند.
این گروه شامل انواع میوه
، آب میوه طبیعی،کمپوت میوه و میوه های خشک می باشد. روزانه 4-2 واحد از گروه میوه
ها باید مصرف شود.
هر واحد از این گروه
برابر است با یک عدد میوه متوسط مثل سیب ، موز ، پرتقال ، گلابی یا نصف لیوان میوه
های ریز مانند توت ، انگور ،گیلاس و یا
یک چهارم لیوان میوه خشک
میوه ها منابع غنی از
فیبر هستند و وقتی میوه میخوریم مقدار زیادی فیبر وارد دستگاه گوارش ما می شود .
این فیبرها باعث سریع شدن حرکات دودی روده ها می شوند و در نتیجه عبور مواد غذائی
را در دستگاه گوارش سرعت می بخشند . به این ترتیب وقتی ما میوه را همراه یا بلافاصله
بعد از غذا می خوریم ، مواد غذائی با سرعت بیشتری از دستگاه گوارشمان عبور می کنند
و در نتیجه ، جذب ترکیبات غذائی مضر مثل
کلسترول و قند کمتر میشود .
وی در ادمه افزود اما با توجه به شرایط
افراد میتوان بهترین زمان مصرف میوه ها را به ترتیب ذیل تقسیم نمود :افراد سالم در هر زمان که تمایل داشته باشند می توانند از میوه استفاده نمایند،افراد مبتلا به چاقی ، هایپرلیپیدمی ( دارای چربی خون بالا ) و دیابتیها همزمان
با غذا میوه را میل کنند وافراد مبتلا به مشکلات دستگاه گوارش و افراد لاغر 2 تا 3 ساعت
بعد از غذا میوه را مصرف کنند .