مصرف روغن نباتی مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غیر
اشباع فراوان است به روغن جامد نباتی ارجحیت
دارد. اسیدهای چرب غیر اشباع
نه تنها باعث افزایش کلسترول خون نمی شوند
بلکه در کاهش بیماریهای قلبی عروقی نقش مهمی دارند . تمامی روغن های مایع برای پخت
غذا مناسب هستند و به ترتیب ، استفاده از روغن های زیتون ، کنجد ، کانولا ،
ذرت ، آفتابگردان ، و سویا توصیه می شود .
بر اساس طرح ملی بررسی آگاهی ، نگرش و
عملکرد خانوارهای شهری و روستایی در خصوص تغذیه صحیح که در سال 1390 انجام گرفت هفتاد ودو ونیم درصد خانوارهای استان کرمانشاه از روغن
مایع جهت پخت و پز مواد غذایی استفاده می
کنند که این این رقم در خانوارهای شهری هفتاد وشش درصد و در خانوارهای روستایی شصت وچهار ویک دهم درصد
می باشد .