مراقبت
کودک مبتلا به اسهال:
اسهال از شایع ترین بیماریها در کودکان زیر 5 سال است. ازمهمترین خطرات
ابتلاء کودک به این بیماری، از دست دادن آب و املاح بدن، به خصوص دفع سدیم و
پتاسیم است.
شهلا شاطرآبادی کارشناس سلامت کودکان معاونت بهداشتی عنوان کرد، در
صورتی که آب و املاح از دست رفته در کودک، در طول بیماری و پس از آن جبران نشود، خطر
کم آبی و مرگ در کودکان افزایش می یابد.
وی
در ادامه افزود:برای پیشگیری ازمرگ کودک مبتلا به اسهال، باید سریعاً دریافت آب
و غذا را در کودک بیشتر کنیم .
برای کودکان کمتر از 6 ماه:
ü به دفعات بیشتر و
طولانی تر در هر وعده به کودک شیرخوار، شیرخورانده شود.
ü در شرایطی که کودک
در معرض خطر کم آبی شدید قراردارد، از محلول او- آر- اس نیز استفاده شود.
ü به کودکان شیرمادر
خواری که زیر4 ماه هستند، قبل از دادن محلول او- آر- اس شیرمادر داده شود.
برای کودکان بالاتر از 6 ماه :
ü علاوه برافزایش
تعداد دفعات شیردهی، به نکات زیر نیز توجه شود:
ü به کودک 6 وعده در
روز غذا داده شود.
ü به هر وعده غذای
کودک یک قاشق مرباخوری روغن مایع ( ترجیحاً روغن زیتون) اضافه شود.
ü برای جبران آب از
دست رفته، به کودک مقدار اضافی غذاهای آبکی مانند سوپ، دوغ و آب سالم داده شود.
ü علاوه بر مایعات،
به کودک غذاهایی مثل کته نرم با گوشت، ماهیچه یا مرغ و ... داده شود.
ü از دادن انواع
نوشیدنی های صنعتی مثل آب میوه صنعتی و نوشابه پرهیز شود زیرا اسهال کودک را تشدید
می کند.
ü غذا باید خوب پخته و له شود وسپس به کودک داده شود.
ü به کودک سبزیجات و
میوه های حاوی پتاسیم مثل سیب زمینی، هویج، سیب ، موز و ... داده شود.
ü میوه های نارس و
غلات سبوس نگرفته را که هضم آن ها مشکل است به کودک داده نشود.
ü برای اطمینان از
دریافت ویتامین ها و املاح، توصیه می شود در طبخ سوپ از انواع سبزیجات زرد و
سبزرنگ استفاده شود.
وی در ادامه صحبتها بر این نکته تأکید داشتند که، توصیه های تغذیه ای
بعد از قطع اسهال نیز باید ادامه یابد و تا دو هفته بعد از قطع اسهال، به کودک روزانه
یک وعده غذای اضافی داده شود.