کارگاه بیماریهای قابل پیشگیری باواکسن گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها معاونت بهداشنی

کارگاه بیماریهای قابل پیشگیری باواکسن  گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریها معاونت بهداشنی
براساس گزارش سازمانی جهانی بهداشت با عنایت به بروز طغیانهای متعدد در کشورهای خاورمیانه از جمله سوریه، سومالی، افغانستان و پاکستان احتمال ورود ویروس وحشی و بروز مجدد بیماری فلج اطفال در مناطق و مجاور کشورهای آلوده وجود داشته و برای مقابله با این بیماری ارتقاء پوشش واکسیناسیون کودکان و تقویت نظام مراقبت به منظور کشف و پیگیری بموقع موارد فلج شل حاد در افراد زیر 15 سال مورد تأکید جدی قرار گرفته است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی کارگاه یکروزه بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن و ایمن سازی در تاریخ هجدهم اسفند ماه سالجاری  با حضور رؤسای مرکز بهداشت، کارشناسان مسئول مبارزه با بیماریها و کارشناسان ایمن سازی و بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن شهرستانهای تابعه در مرکز بهداشت استان تشکیل گردید.

در این کارگاه ابتدا مهندس اردلان معاون اجرایی ضمن گرامیداشت یاد  دو نفر از اساتید فقید و بنیان گذار نظام شبکه های بهداشتی درمانی کشور مرحومان دکتر پیله رودی و دکتر شادپور،در خصوص نقش واکسیناسیون در پیشگیری از بیماریها واگیر و موفقیت های بدست آمده، اهمیت توجه بیشتر به سرویس دهی خدمات بهداشت درمانی به کانون های پرخطراستان از جمله مناطق مرزی، عشایر کوچ رو،  جمعیت های متحرک، روستاهای سیاری و ....... مطالبی را اظهار داشتند.

در ادامه  آخرین وضعیت برنامه ریشه کنی فلج اطفال و دستاوردهای حاصله، برنامه حذف سرخک و سرخجه، ایمن سازی، عوارض نامطلوب به دنبال ایمن سازی، چگونگی بررسی و مهار طغیان، عملکرد نظام مراقبت فلج شل حاد، سرخک و سیاه سرفه شهرستانها در طی سالهای 1392- 1390وبحث علمی بیماریهای سرخک و سرخجه توسط 2 تن از اساتید دانشگاه (آقای دکتر قدیری فوق تخصص بیماریهای عفونی و آقای دکتر بیگی اپیدمیولوژیست) ، مدیر و کارشناسان گروه بیماریها، حوزه معاونت بهداشتی به مدعوین آموزش داده شد.

همچنین در این کارگاه بازآموزی در خصوص ضرورت اهمیت، چگونگی اجرا و برنامه ریزی برای اجرای واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال که در راستای حفظ آمادگی و مقابله با ورود احتمالی ویروس وحشی فلج اطفال از کشورهای همسایه در کانون های پرخطر کشور و استان در دو نوبت (اواخر فروردین و اوایل خرداد ماه 1393 ) انجام می شود توسط کارشناس برنامه مطالبی ارائه گردید

در این نشست اعلام شد در سال 2013 تعداد 406 مورد و در سال 2014 تا تاریخ 5 مارس،  تعداد 28 مورد فلج اطفال تأیید شده گزارش شده است که این آمار در سال 2013، 93  مورد مربوط به پاکستان، 14 مورد افغانستان، 194 مورد سومالی، 25 مورد سوریه، 4 مورد کامرون ، 14 مورد کنیا، 53 مورد نیجریه بوده و در سال 2014 تا تاریخ 5 مارس، پاکستان 5 مورد، افغانستان 3 مورد و نیجریه 3 مورد گزارش شده است. ضمناً   همه موارد فوق ناشی از  سروتیپ  Iویروس وحشی فلج اطفال بوده است.