مقدمه:
گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان کرمانشاه به عنوان یکی از
گروه های تخصصی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و زیر نظر ریاست محترم مرکز
بهداشت استان می باشد.
· رسالتبرنامه بهبود تغذیه جامعه:
کمک به بهبود امنیت غذایی و ارتقاء کیفیت
تغذیه آحاد مردم کشور جمهوری اسلامی ایران از طریق ارتقای سطح دسترسی فیزیکی،
اقتصادی، افزایش سواد و فرهنگ تغذیهای و رهایی از بیماریها با استفاده از
تمهیداتی از قبیل اطلاع رسانی و آموزش، مشارکت در تدوین سیاستهای نوین در عرصة
غذا و تغذیه در برنامههای توسعة ملی و منطقهای، تدوین لوایح و آیین نامهها،
تحقیق و پایش و اقدامات پیشگیرانه و درمانی در قالب ارزشهای اسلامی و انسانی و
قوانین جاری جمهوری اسلامی ایران است.
·چشم انداز:
بهبود کیفیت زندگی و امنیت غذایی مردم کشور با داشتن افرادی تصمیم گیرنده و
با سواد از نظر تغذیهای که دارای انگیزه، دانش، مهارت و اراده در انتخاب جانشین
های غذایی مناسب باشند و مشکلات تغذیهای اعم از کم خوری، پرخوری و کمبود ریزمغذیها در
آنها کاهش یابد. مردمی سالم و پویا برای فعالیت در عرصههای علمی و فناوری که
همواره در جهت توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور گام بر می دارند.
- امنیت غذایی(Food Security):به معنای
تامین دسترسی هر فرد انسانی به غذای کافی، سالم و مغذی در تمام اوقات زندگی به
منظور داشتن زندگی فعال و سالم میباشد.
- امنیت تغذیه(Nutrition Security):به معنای
تامین غذای سالم و کافی برای هر فرد متناسب با تندرستی و سلامتی او از نظر سطح کمی
و کیفی و با رعایت گرایشهای فکری، فرهنگی و ذائقهی فردی و جمعی میباشد و با
امنیت غذایی به صورت پیوسته و مستقیم رابطه دارد
- ایمنی غذایی:به معنای سالم
بودن مواد غذایی قابل استفاده برای انسان از نظر بهداشتی و کیفی میباشد که با
درآمد افراد رابطهی مستقیم دارد.
گروه های هدف
برنامه:
کلیه گروه های سنی شاملکودکان زیر 5
سال ، نوجوانان 5 تا 18 سال ، جوانان ، میانسالان30 تا 59 سال
سالمندان ، مادران باردار و بیماران به ویژه افراد مبتلا به چاقی ، فشار خون بالا ، دیابت ، و اختلالات چربی
خون