اهم فعالیت ها و برنامه ها :
- برنامه پیشگیری و
کنترل کمبود ریز مغذی ها:
- پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از
کمبود ید
- مکمل یاری نوجوانان و دانش آموزان ( آهن و ویتامین D )
- مکمل یاری سایر
گروه های
سنی ( جوانان ، میانسالان ، سالمندان و زنان باردار )
·
برنامه مدیریت
تغذیه در بحران:
- برگزاری کارگاه های آموزشی
- مدیریت و نظارت برنامه های تغذیه در
بلایا (زلزله، سیل و ...)
- مراسم راهپیمایی اربعین
·
برنامه کنترل
چاقی
- پیشگیری و کنترل چاقی در کودکان و نوجوانان
(ایران اکو)،
- کنترل چاقی در
سایرگروه های سنی
·
برنامه توانمند سازی کارکنان بین
بخشی در سازمان ها و
ادارات دولتی در خصوص تغذیه سالم
- برگزاری کارگاه ها و همایش تغذیه سالم جهت کارکنان ادارات
- توانمند سازی زنان روستایی و عشایری با همکاری جهاد کشاورزی
· برنامه نان سالم
- هماهنگی با گروه بهداشت محیط و معاونت غذا و
دارو
- برنامه غنی سازی آرد
- نان های بومی و ...
· برنامه کاهش سوء
تغذیه و حمایت های تغذیه ای در گروههای آسیب پذیر :
-
تغذیه مادران و اجرای برنامه های
حمایتی مادران با مشارکت بنیاد علوی
- برنامه پایش رشد و تغذیه کودکان و اجرای برنامه
حمایتی کودکان با مشاترکت کمیته امداد امام
( ره )
- برنامه توزیع یک وعده غذای گرم در روستامهدها
با همکاری سازمان بهزیستی
· برنامه افزایش پوشش
آموزش تغذیه ایی جامعه:
-
برگزاری
برنامه های هفته سلامت،
-
روز جهانی غذا،
روز جهانی تخم مرغ،
-
بسیج ملی و پویش ملی تغذیه سالم
-آموزش جامعه
از طریق صدا و سیما ، و سایر رسانه های آموزشی
· برنامه مراقبتهای تغذیه ایی در پایگاه ها و مراکز خدمات
جامع سلامت :
- مشاوره و آموزش تغذیه گروههای مختلف سنی توسط کارشناسان تغذیه
- تدوین گزارش عملکرد دستاوردهای
برنامه مشاوره تغذیه
- نظارت بر برنامه های غربالگری تغذیه بر اساس بسته خدمت و سامانه سیب
·
برنامه بهبود تغذیه سایر
گروههای سنی :
-تغذیه دانش آموزان و برنامه بوفه سالم در
مدارس
تغذیه جوانان، ( مکملهای ورزشی )
- تغذیه میانسالان و برنامه های تغذیه
مرتبط با ایراپن
-تغذیه سالمندان و تغذیه در دوران بازنشستگی
· برنامه استقرار سند
ملی تغذیه و امنیت غذایی
·
استراتژی های برنامه بهبود تغذیه:
1-
آموزش و اطلاع رسانی
2-
تقویت همکاری درون و بین بخشی
3-
حمایت تغذیه ایی با همکاری سازمان های حمایتی (جذب امکانات سایر
ادارات در جهت رسیدن به اهداف سازمانی معاونت بهداشتی)
4-
بررسی وضعیت موجود و تحقیق
5-
مکمل یاری
6-
پایش و ارزشیابی
7-
مشاوره تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت
·
اهم فعالیت های برنامه بهبود تغذیه تاکنون:
1-
برنامه ریزی
عملیاتی استانی
2-
آموزش جامعه از طریق برگزاری همایش ها، صدا
و سیما و نیز دیگر رسانه های
ارتباط جمعی و بسیج اطلاع رسانی
3-
آموزش کارکنان در رده های
مختلف، ادارات و بخش خصوصی
4-
پایش و نظارت اجرای برنامه های از
پیش تعیین شده
5-
اجرای برنامه های
حمایتی مشارکتی بهبود تغذیه کودکان زیر 6 سال با همکاری کمیته امداد استان
6-
اجرای برنامه حمایت
تعذیه ایی
از مادران بارداری با مشارکت بنیاد علوی
7-
اجرای طرح تامین یک
وعده غذای گرم در سطح روستا مهدهای استان با همکاری سازمان بهزیستی
8-
اجرای برنامه پایش سالانه ید ادرار دانش آموزان 10- 8 ساله
9-
راه اندازی مراکز مشاوره تغذیه
10- اجرای طرح های کشوری و استانی شامل:
- بررسی وضعیت شاخص های تغذیه وآنتروپوتومتریک کودکان زیر 5 سال (4
مرحله) - تعیین شیوع گواتر (2 مرحله)- شیوع تولد نوزاد کم وزن- الگوی مصرف روغن- بررسی
وضعیت ریز مغذی ها (2 مرحله)- وضعیت مصرف روغن و نوشابه
در رستوران های مراکز دولتی- اجرای آزمایشی راهنمای
ملی بررسی های تغذیه ای به روش تن سنجی برای کودکان
زیر 5 سال با همکاری سازمان یونیسف در شهرستان روانسر- اجرای طرح کشوری برسی
آگاهی، نگرش و عملکرد خانوارها و کارکنان بهداشتی درمانی در خصوص تغذیه (2 مرحله)-
بررسی الگوی مصرف مواد غذایی خانوار و فرد ، پایش سالانه ید ادرار
11- اجرای برنامه آموزش تغذیه و مکمل یاری با ویتامین D
و آهن جهت دانش آموزان پسر و دختر
12- تدوین برنامه غذایی جهت
مدارس شبانه روزی
13- برگزاری کارگاه استانی نقش تغذیه در شیوه زندگی سالم با همکاری
اعضائ هیئت علمی گروه تغذیه دانشکده بهداشت و دانشکده داروسازی
14- برگزاری کارگاه استانی پایش و ازشیابی اختلالات ناشی از کمبود ید
با همکاری اداره معاونت دارو و غذا
15- اجرای طرح ارزیابی وضعیت نمک های
مصرفی در سطح خانوارها و اماکن
16- طراحی و تدوین و چاپ نشریات آموزشی
17- تشکیل کمیته غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک و برگزاری دوره های آموزشی در این زمینه
18- برگزاری جشنواره
غذا
19- برگزاری کارگاه های
اموزشی تغذیه در سنین مدرسه
20- برگزاری کارگاه و مداخلات اموزشی جهت بازنشستگان
21- همکاری با سازمان جهاد کشاورزی در راستای ترویج تغذیه سالم در
زنان روستایی
22- تشکیل کارگروه سلامت تغذیه و امنیت غذایی و تدوین برنامه عملیاتی
در این زمینه