⚛ مداخلات بهبود شیوه زندگی می تواند بروز دیابت را حداقل 11 سال به تاخیر بیاندازد

⏹به مناسبت هفته ملی دیابت:

💢دکتر شکیبا معاون بهداشت دانشگاه در گفتگو با سرویس علمی پژوهشی اخبار سلامت دانشگاه::🔻🔻

📌  در کشور ما حداقل حدود 15 درصد جمعیت بالای 25 سال از بیماری دیابت رنج می برند که تعدادشان بیش از 5/7میلیون نفر برآورد می شود.

📌 رییس مرکز بهداشت استان گفت : در سال جاری نیز به منظور آگاهی عموم جامعه درباره بیماری دیابت و تاکید بر اهمیت مراقبت دیابت روزهای21  تا 27 آبان ماه به عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است و « با آموزش دیابت از آینده خود محافظت کنیم»  شعار امسال هفته ملی دیابت است.

📌 دکتر ابراهیم شکیبا افزود : روز جهانی دیابت در سال 2022 ، دومین سال از دوره کمپین سه ساله دسترسی به مراقبت دیابت 2023-2021 می باشد.

📌معاون بهداشت اضافه کرد: در حال حاضر از هر 10 بزرگسال در سراسر جهان، یک نفر با دیابت زندگی می کند(حدود 537 میلیون نفر)

📌دکترشکیبا افرود : افراد مبتلا به دیابت برای درک وضعیت خود و انجام خودمراقبتی روزانه جهت حفظ سلامتی و جلوگیری از وقوع عوارض، به دسترسی به آموزش مداوم نیاز دارند.

📌استاندارد WHO برای پوشش مراقبت دیابت تا سال میلادی 2030 (1409)شامل  5 هدف است:🔰

✅80 درصد افراد مبتلا به دیابت، تشخیص داده می شوند.

✅80درصد از افراد مبتلا به دیابت شناسایی شده کنترل قندخون مطلوب دارند.

✅80 درصد افراد مبتلا به دیابت، کنترل مطلوب فشار خون دارند.

✅60 درصد از افراد مبتلا به دیابت 40 ساله یا بالاتر، استاتین (داروی کنترل چربی خون ) دریافت.
کنند.

✅100 درصد افراد مبتلا به دیابت نوع یک به انسولین ارزان قیمت و خودپایشی قند خون (دستگاه گلوکومتر)دسترسی دارند.

📌وی افزود : بیماری دیابت با عوارض متعدد کوتاه مدت و بلند مدتی همراه است که در بسیاری از موارد برگشت پذیر  نمی باشد.

📌رییس مرکز بهداشت استان افزود : بیماری زایـــــی و مرگ و میر ناشی از این عوارض از عمده ترین مسایل بهداشتی – درمانـــــی در جهان محسوب می شود  و به همین دلیل امروزه توجهات ویژه ای به سرمایه گذاری برای کنترل دیابت معطوف شده است.

📌 معاون بهداشت اضافه کرد : مطلوب نگه داشتن میــزان قند خون، اساس مراقبت در دیابت است و از بروز عوارض دیابت می کاهـــــد.

✳️  وی افزود: فدراسیون بین المللی دیابت توصیه می کند که بیماران برای کنترل مطلوب قند خون ، تدابیر خودمراقبتی را به کار گیرند:🔰

📍پیروی از یک رژیم غذایی سالم تحت مراقبت کارشناس تغذیه

📍مصرف منظم داروها

📍فعالیت ورزشی منظم

📍پایش قند خون(آزمایشگاه ،گلوکومتر )

📌این مقام مسئول افزود : یکی از عوامل بروز دیابت نوع 2، افزایش وزن و چاقی است. در یک جامعه، بین میزان چاقی با شیوع بیماری دیابت ارتباط مشخصی  وجود دارد. فعالیت بدنی ،عامل مؤثری در کاهش بروز دیابت است .

⭕️عوارض دیابت :🔰

1⃣ زودرس: افت سریع قند خون و افزایش قند خون بالا

2⃣ دیررس : شامل عوارض قلبی- عروقی، سکته مغزی، رتینوپاتی(چشمی )، نوروپاتی (عصبی ) و نفروپاتی(کلیوی ) و پای دیابتی هستند.

📌عوارض چشمی دیابت از علل مهم نابینایی در بزرگسالان محسوب می‌شوند. دیابت و عوارض آن در اغلب کشورها یکی از علل اصلی مرگ زود هنگام است.

📌در حدود 69/8 درصد کل هزینه های سلامت در ایران برای کنترل بیماران دیابتی تیپ 2 مصرف می شود.

📌دکتر شکیبا در پایان افزود :مطالعات نشان داده اند که مداخلات بهبود شیوه زندگی می تواند بروز دیابت را حداقل 11 سال به تاخیر بیاندازد و حتی در 20 درصد موارد بروز آن را منتفی کند.

#سواد_سلامت

🆔@k_health