⏹ "تغذیه، کرونا و واکسیناسیون" شعار امسال هفته بسیج ملی تغذیه سالم

⏹  "تغذیه، کرونا و  واکسیناسیون" شعار امسال هفته بسیج ملی تغذیه سالم

💢دکتر شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه:🔻

🔹هر ساله ۱۵ تا ۳۰ دی ماه  بسیج ملی تغذیه با هدف فرهنگسازی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه و کاهش شیوع عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیر واگیر از جمله کاهش مصرف قند، نمک و چربی، افزایش مصرف میوه، سبزی و حبوبات و پیشگیری از کنترل وزن و چاقی در کشور اجرا می شود .

🔹 امسال بسیج ملی تغذیه با شعار " تغذیه ، کرونا و واکسیناسیون" در سراسر کشور برگزار می گردد.

💠توصیه های تغذیه ای مهم برای پیشگیری از کووید ۱۹:🔰

🔹 با پیروی از تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، به تقویت سیستم ایمنی بدن خود برای مقابله با کرونا کمک کنید .

🔹مصرف روزانه سبزی و میوه های فصل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماری ها ضروری است.

🔹برای دریافت پروتئین که موجب تقویت سیستم ایمنی می شود، روزانه از تخم مرغ یا  گوشت یا  حبوبات استفاده کنید.

🔹 از مصرف، غذاهای چرب  و سرخ شده و پرنمک، که موجب اختلال در کارکرد سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به کرونا می شود، خودداری کنید .

🔹از مصرف زیاد نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، آب میوه ها، شربت های خیلی شیرین که باعث اختلال درسیستم ایمنی می شود اجتناب کنید.

🔹 روزانه  ازشیر، ماست و پنیر کم چرب برای حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی  بدن مصرف کنید.

🔹از مصرف بی رویه فست فودها که مقدار زیادی نمک و چربی دارند و باعث تضعیف سیستم ایمنی  بدن می شوند، خود داری کنید.

🔹مصرف روغن های جامد و نیمه جامد با تحریک سیستم ایمنی،  موجب اختلال در مقابله بدن با کرونا می شود.

🔹روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب و سایر مایعات بنوشید چرا که کم آبی منجر به تضعیف سیستم ایمنی می شود .

💠توصیه های تغذیه ای در زمان ابتلا به بیماری کرونا و دروان نقاهت:🔰

🔹 مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده در دوره نقاهت به بهبودی سریعتر کمک می کند.

🔹 در دوره بیماری کرونا و نقاهت، از انواع سوپ و آش همراه با آبلیمویا آب نارنج و غذاهای ساده و سبک و زود هضم استفاده کنید.

🔹 مصرف ۴ تا ۶ وعده غذایی کوچک با حجم کم در طول روز به جای مصرف ۲ تا ۳ وعده غذایی حجیم برای بهبود تنفس توصیه می شود.

🔹 به منظور سالم و قدرتمند نگاه داشتن عضلات تنفسی، بیماران باید روزانه از منابع غنی از پروتئین مثل تخم مرغ ، حبوبات و یا انواع گوشت ها مصرف کنند.

🔹 در صورتیکه مصرف برخی مواد غذایی خام منجر به نفخ شدید و اختلال در تنفس گردید مصرف آنها را کاهش دهند.

🔹 غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک است موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند به ایجاد التهاب در مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شود.

🔹 برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری کرونا، مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد نمک مانند انواع کنسروها،  ترشی ها، شوری ها،  سوسیس وکالباس و فست فودها باید محدود شوند.

🔹دردوران بیماری کرونا و نقاهت، برای بهبودی سریعتر روزانه از انواع سبزی ها و میوه های فصل مصرف کنید.

🔹دردوران بیماری کرونا و نقاهت، حداقل ۸ لیوان آب و مایعات برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی مصرف کنید.

🔹بیماران مبتلا به کرونا، برای بهبودی سریعتر از مصرف زیاد مواد قندی و شیرین که باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند،  خودداری کنند.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️
#هم_پیمان_تا_پایان_کرونا

اینجا مرجع رسمی اطلاعات و آگاهی در استان کرمانشاه پیرامون بیماری کرونا و واکسیناسیون است🔻
🆔@k_health