💢دکتر شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه:🔻
🔹هر ساله ۱۵ تا ۳۰ دی ماه بسیج ملی تغذیه با هدف فرهنگسازی و اصلاح الگوی تغذیه جامعه و کاهش شیوع عوامل خطر تغذیه ای بیماری های غیر واگیر از جمله کاهش مصرف قند، نمک و چربی، افزایش مصرف میوه، سبزی و حبوبات و پیشگیری از کنترل وزن و چاقی در کشور اجرا می شود .
🔹 امسال بسیج ملی تغذیه با شعار " تغذیه ، کرونا و واکسیناسیون" در سراسر کشور برگزار می گردد.
💠توصیه های تغذیه ای مهم برای پیشگیری از کووید ۱۹:🔰
🔹 با پیروی از تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، به تقویت سیستم ایمنی بدن خود برای مقابله با کرونا کمک کنید .
🔹مصرف روزانه سبزی و میوه های فصل برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با بیماری ها ضروری است.
🔹برای دریافت پروتئین که موجب تقویت سیستم ایمنی می شود، روزانه از تخم مرغ یا گوشت یا حبوبات استفاده کنید.
🔹 از مصرف، غذاهای چرب و سرخ شده و پرنمک، که موجب اختلال در کارکرد سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به کرونا می شود، خودداری کنید .
🔹از مصرف زیاد نوشیدنی های خیلی شیرین مثل نوشابه های گازدار، آب میوه ها، شربت های خیلی شیرین که باعث اختلال درسیستم ایمنی می شود اجتناب کنید.
🔹 روزانه ازشیر، ماست و پنیر کم چرب برای حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف کنید.
🔹از مصرف بی رویه فست فودها که مقدار زیادی نمک و چربی دارند و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند، خود داری کنید.
🔹مصرف روغن های جامد و نیمه جامد با تحریک سیستم ایمنی، موجب اختلال در مقابله بدن با کرونا می شود.
🔹روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب و سایر مایعات بنوشید چرا که کم آبی منجر به تضعیف سیستم ایمنی می شود .
💠توصیه های تغذیه ای در زمان ابتلا به بیماری کرونا و دروان نقاهت:🔰
🔹 مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده در دوره نقاهت به بهبودی سریعتر کمک می کند.
🔹 در دوره بیماری کرونا و نقاهت، از انواع سوپ و آش همراه با آبلیمویا آب نارنج و غذاهای ساده و سبک و زود هضم استفاده کنید.
🔹 مصرف ۴ تا ۶ وعده غذایی کوچک با حجم کم در طول روز به جای مصرف ۲ تا ۳ وعده غذایی حجیم برای بهبود تنفس توصیه می شود.
🔹 به منظور سالم و قدرتمند نگاه داشتن عضلات تنفسی، بیماران باید روزانه از منابع غنی از پروتئین مثل تخم مرغ ، حبوبات و یا انواع گوشت ها مصرف کنند.
🔹 در صورتیکه مصرف برخی مواد غذایی خام منجر به نفخ شدید و اختلال در تنفس گردید مصرف آنها را کاهش دهند.
🔹 غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک است موجب تحریک سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند به ایجاد التهاب در مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شود.
🔹 برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری کرونا، مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد نمک مانند انواع کنسروها، ترشی ها، شوری ها، سوسیس وکالباس و فست فودها باید محدود شوند.
🔹دردوران بیماری کرونا و نقاهت، برای بهبودی سریعتر روزانه از انواع سبزی ها و میوه های فصل مصرف کنید.
🔹دردوران بیماری کرونا و نقاهت، حداقل ۸ لیوان آب و مایعات برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی مصرف کنید.
🔹بیماران مبتلا به کرونا، برای بهبودی سریعتر از مصرف زیاد مواد قندی و شیرین که باعث اختلال در سیستم ایمنی بدن می شوند، خودداری کنند.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
#هم_پیمان_تا_پایان_کرونا
اینجا مرجع رسمی اطلاعات و آگاهی در استان کرمانشاه پیرامون بیماری کرونا و واکسیناسیون است🔻
🆔@k_health
https://t.me/k_healthmedia/2944