🫀هدف روز جهانی قلب، امسال و سال های آینده، پیوند زدن سلامتی با قلب هایمان است.

💢دکتر شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و رییس مرکز بهداشت استان در گفتگو با میز خبر روابط عمومی دانشگاه:🔻
📌امسال روز جهانی قلب در روز چهارشنبه ۲۹ سپتامبر (مصادف با ۷ مهر) برگزار می شود.

📌هدف روز جهانی قلب امسال و سال های آینده، پیوند زدن سلامتی با قلب هایمان است.

📌همچنانکه دنیا در تلاش برای مبارزه با بیماری کووید است، هرگز به این اندازه نگران سلامتی خودمان و افرادی که دوستشان داریم، نبوده ایم.

📌 ۵۲۰ میلیون نفر در جهان با بیماری قلبی عروقی زندگی می کنند که در سال گذشته بطور نامتناسب به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده اند.

📌علیرغم کثرت مرگ های منتسب به  کووید ۱۹، بیماری های قلبی عروقی با ۱۸.۶ میلیون مرگ در سال کماکان رتبه اول علل مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند.

📌 این گروه از بیماری ها علل متعددی دارند: تغذیه نامناسب، کم تحرکی، اضافه وزن و چاقی، مصرف دخانیات، بیماری دیابت، فشارخون بالا، آلودگی هوا و ... .

📌بیماری کووید 19 برای میلیون ها بیمار قلبی عروقی نگران کننده تر است. بیماران قلبی بیشتر در معرض خطر ابتلاء به انواع شدیدتر کووید ۱۹ هستند.

📌بسیاری از بیماران قلبی بدلیل پاندمی کووید ۱۹ برای انجام مراقبت های روتین و حتی در موارد اضطراری از مراجعه به درمانگاه، بیمارستان و ... وحشت دارند و طبق اصول پیشگیری از بیماری کووید ۱۹ از دوستان و اقوام نیز دوری می کنند و جدا افتاده اند.

📌هدف روز جهانی قلب امسال و سال های آینده، پیوند زدن سلامتی با قلب هایمان است.

📌از اهداف دیگر روز جهانی قلب می توان به   ترغیب و تشویق مردم به انتخاب شیوه زندگی سالم با اعمال چند تغییر ساده در زندگی
اشاره کرد.

📌همچنین ترویج شیوه زندگی سالم برای ارتقای سلامت قلب خودتان، خانواده، دوستان و نیز کل افراد جامعه ومشارکت همگانی برای ارتقای آگاهی و دانش عمومی به منظور ارتقای سلامت قلب از دیگر اهداف روز جهانی قلب می باشد.

♻️شعار ملی روز جهانی قلب در امسال: «قلبهایمان را با سلامتی پیوند بزنیم» می باشد که پیام اصلی آن این است که « برای حفظ سلامت قلب خود، خانواده و جامعه، قلب های خود را با سلامتی پیوند بزنیم» .

📌به منظور پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی ضروری است با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده، سلامت قلب خود را حفظ کنید:🔰

✅ تغذیه سالم و مناسب داشته باشید.

✅ روزانه ۵ سهم میوه و سبزی (معادل ۴۰۰ گرم) میل کنید.

✅ مصرف غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده حاوی نمک، شکر و چربی زیاد را محدود کنید.

✅مصرف نوشابه ها و آبمیوه های شیرین را کاهش دهید و بجای آن آب سالم و یا آبمیوه های طبیعی را انتخاب کنید.

✅از میوه های تازه به جای انواع شیرینی و سایر مواد غذایی شیرین استفاده کنید.

✅ به مصرف دخانیات نه بگویید.

✅ الکل مصرف نکنید.

✅ تصمیم بگیرید حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط و ۵ روز در هفته انجام دهید یا حداقل ۷۵ دقیقه فعالیت بدنی با شدت زیاد در طول هفته انجام دهید.(در ۳ تا ۵ روز هفته)

✅ در کاهش اضافه وزن و چاقی خود اقدام کنید.

✅ غذاهای محل کار یا مدرسه را در منزل تهیه کنید.

✅ اگر به بیماری فشارخون بالا، دیابت و کلسترول بالا مبتلا هستید حتما به پزشک مراجعه و داروهای خود را بطور منظم مصرف کنید.

✅ در دوران پاندمی کووید ۱۹، بیماران قلبی عروقی در معرض خطر بیشتری برای ابتلای شدیدتر به کووید ۱۹ هستند بنابراین از مراقبت و معاینات دوره ای قلب خود غافل نشوید.

▫️▫️▫️▫️▫️▫️
#هم_پیمان_تا_پایان_کرونا

اینجا مرجع رسمی اطلاعات و آگاهی در استان کرمانشاه پیرامون بیماری کرونا و واکسیناسیون است🔻
🆔@k_health