اخبار

💠نشست دست اندرکاران حوزه سلامت استان در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری تب کریمه کنگو(CCHF)

💠نشست دست اندرکاران حوزه سلامت استان در خصوص پیشگیری و کنترل بیماری تب کریمه کنگو(CCHF)
 
 
💢دکتر  شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه:🔻
 
🔸تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو (CCHF) یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که عمدتاً به وسیله کنه منتقل می شود.
 
🔸راه اصلی انتقال از طریق کنه است و حیوانات اهلی بیمار علامت مشخصی ندارند و مي توانند ناقل باشند.
 
🔸 عفونت درانسان پس از گزش کنه و یا له کردن آن روی پوست ، تماس با پوست و لاشه حیوان ، خون و ترشحات حیوان آلوده و تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا و حتی به صورت تنفسی ایجاد می شود .
 
🔸به دلیل انتشار ویروس از طریق خون و بافت بیماران ، افراد در تماس با آنان به خصوص سلاخان ،قصابان، کارکنان شاغل در جگرکی ها ،کارکنان بهداشتی درمانی و بیمارستانها در معرض خطر ابتلا هستند.
 
🔸بیماری با شروع ناگهانی تب همراه با درد عضلانی و سپس تظاهرات خونریزی دهنده همراه با سابقه گزش کنه یا له کردن با دست ، تماس مستقیم با دام و یا بافتهای حیوانات آلوده مشاهده می شود.
 
🔸برای پیشگیری از این بیماری باید از کشتارهای غیر مجاز جلوگیری شود ونظارت های بهداشتی باید در زمینه کنترل بیماری باید در سطح استان بیشتر گردد.
 
🔸شهروندان باید از خرید گوشت بدون مهر دامپزشکی خودداری کرده و گوشت را از قصابیهای معتبر خریداری نمایند.
 
🔸 همچنین گوشت قرمز را  باید به مدت ۴۸ ساعت در دمای معمولی یخچال نگهداری کرده وسپس مصرف نمایند.
 
🔸در هنگام خرد کردن گوشت و سایر بافتهای دام نیز باید حتما از دستکش استفاده کنید.
 
🔸دامداران نیز در باید  از وسایل ایمنی فردی شامل کلاه ،عینک، ماسک ، روپوش ، چکمه و دستکش لاستیکی استفاده نمایند و از دست زدن به کنه و له کردن آن خودداری کنند.
 
🆔@k_health
 
https://t.me/k_healthmedia/2517
۱۸ تیر ۱۴۰۰ ۱۱:۱۰

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید