1-
پرهیز از
غذاهای سنگین مانند آش گوشت غلیظ ،
ماکارونی ، و سوسیس که هضم آن دشوار است.
2-
محدود کردن
غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده مانند الویه ، سیب زمینی سرخ شده ،
پنیر پیتزا ، انواع کوکو و کتلت
3-
عدم مصرف
انواع فست فودها و غذاهای آماده و فرآوری شده
4-
ممنوعیت
استفاده از ترشی ها و سرکه که سبب خشکی دستگاه تنفس و تحریک آن می شوند.
5-
محدودیت مصرف
نمک و شورها و غذاهای کنسروی شور
6-
محدود کردن
مصرف شیر و لبنیات( به جزء نوع پروبیوتیک ) که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می
کنند .
7-
محدود کردن
استفاده از رب گوجه ، فلفل ، انواع سس های تند و سس خردل
8-
محدود کردن
مواد شیرین و شیرینی ها ، آبمیوه های صنعتی ، نوشابه های گاز دار ، شکر ، مرباو
قند
9-
محدود کردن
نوشید نی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه ، چای غلیظ ، نسکافه و یا شکلات تلخ
ا- اجتناب از مصرف
زیاد سیر و زنجبیل
1- تداوم محدودیت
ها و رژیم غذایی ویژه ، در افرادی که بیماری زمینه ای دارند ( مانند دیابت ، فشار
خون بالا و ... )
گروه بهبود تغذیه معاونت
بهداشتی کرمانشاه – فروردین 1399