مهمترین پیام های بسیج ملی تغذیه سالم

دهمین بسیج ملی تغذیه سالم 14 لغایت 30 دی ماه 1398

" الگوی غذایی سالم با جایگزین های غذایی سالم "

مهمترین پیام های بسیج ملی تغذیه سالم:

- شرط اصلی برای برخورداری از تغذیه سالم استفاده از الگوی هرم راهنمای غذایی با رعایت دو اصل تعادل و تنوع می باشد

- ذائقه کودکتان را ازاوایل زندگی به غذاهای کم چرب ، کم نمک و کم شیرین عادت دهید همچنین با اضافه کردن سبزیجات به غذای کودکتان اورا باسبزیجات آشنا کنید تا به مصرف آن عادت کند.

- با کاهش مصرف قند و شکر،شیرینی سلامتی را  بچشید و  مصرف نوشابه های گازدار و نوشیدنی های شیرین را محدود کنید.

- مصرف سبزیجات متنوع را در وعده های غذایی روزانه فراموش نکنید و  نصف بشقاب غذایتان رابه سبزی و سالاد اختصاص دهید.

- سلامت قلبتان را با کاهش مصرف نمک تضمین کنید و ادویه جات را جایگزین نمکدان کنید.

- همه مواد غذایی دارای سدیم ( نمک  پنهان ) هستند ،مراقب نمک پنهان باشید و بیشتر از 5 گرم نمک در روز مصرف نکنید .

- از سرخ کردن غذا با روغن زیاد تا میتوانید پرهیز کنید. و سعی کنید کمتر از غذاهای سرخ کرده استفاده کنید.

-  یادتان باشد، هر چه در مصرف روغن بیشتر خسیس باشید، سلامت شما بیشتر تضمین میشود.

- فست فودها حاوی چربی و نمک زیادی هستند در مصرف آنها افراط نکنید.

- تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و جایگزین مناسب گوشت است.

- نکته آخر اینکه با حبوبات آشتی کنید تا چاقی و سرطان به سراغ شما نیاید . حبوبات گروهی از مواد غذایی می باشد که در صورتی که همراه غلات مصرف شوند، از جهت ارزش غذایی دارای پروتئین همسان با پروتئین گوشت می باشد بااین تفاوت که فاقد کلسترول و دارای فیبر غذایی مناسب برای سلامت دستگاه گوارش است بنابر این برای تامین پروتئین مورد نیاز بدنتان هرروز از حبوبات استفاده کنید.

گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرماشاه