اخبار

جداول فهرست مواد غذایی قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم و جدول مواد غذایی که عرضه آن در پایگاه تغذیه سالم غیرمجاز می باشدبر اساس آخرین دستورالعمل کشوری وزارت بهداشت -آبان ماه 1398

جداول فهرست مواد غذایی قابل عرضه در پایگاه تغذیه سالم و جدول مواد غذایی که عرضه آن در پایگاه تغذیه سالم غیرمجاز می باشدبر اساس آخرین دستورالعمل کشوری وزارت بهداشت -آبان ماه 1398

 

جدول 1: فهرست مواد غذایی مجاز قابل عرضه در پایگاه های تغذیه سالم

ردیف

مواد غذایی

فهرست مواد غذایی مجاز

1

خشکبار، خرما و انواع مغزها و دانه ها

(از نوع بدون نمک)

خشکبار (توت خشک، انجیر خشک، انواع برگه ها، خرما، کشمش، انواع میوه های خشک)، انواع مغزها و دانه ها (گردو، بادام زمینی، بادام هندی، پسته، کنجد، مغز تخمه ها)، نخودچی، برنجک، گندم برشته شده، ذرت بوداده شده کم نمک، انواع چیپس های تهیه شده از میوه های خشک (بدون قند یا شکر افزودنی) که همگی بسته بندی شده و دارای مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت باشند.

2

شیر

 و فرآورده های آن

ü     ماست، شیر ساده، پنیر، بستنی (بجز بستنی یخی) همه پاستوریزه و یا استریلیزه و به صورت بسته بندی تک نفره و از نوع کم چرب (5/2 درصد چربی و یا کمتر) و کم نمک.

ü      شیربرنج و فرنی بسته بندی شده دارای مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت.

ü     بهتر است که شیر عرضه شده از نوع غنی شده با ویتامین D باشد.

3

نوشیدنی

دوغ کم نمک و بدون گاز و آب معدنی (دارای مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت)

4

میوه

انواع میوه مانند سیب، نارنگی، پرتقال، موز و ... (شسته شده مطابق با دستورعمل های مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت)، انواع آب میوه های صنعتی بدون قند افزوده شده و لواشک های میوه ای بسته بندی شده و دارای مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت

5

بیسکویت بدون کرم، کیک و کلوچه

ü      شامل انواع بیسکویت، کیک و کلوچه.

ü      بیسکویت ترجیحه" از نوع سبوس دار بدون کرم و کیک و کلوچه ترجیحا" از نوع غنی شده با ریزمغذی هایی مانند آهن، روی، ویتامین آ و ... تهیه شده با روغن های حاوی اسید چرب ترانس زیر 5 درصد، کم قند و دارای مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت

6

لقمه سالم

ü      ساندویچ های خانگی با نان های معمولی (سنگک، لواش یا تافتون) مانند: نان و پنیر و گردو، نان و تخم مرغ (آب پز شده و سفت) با گوجه فرنگی، نان و پنیر و گوجه فرنگی

ü      ساندویچ های گلاب و پنیر و گردو و خرما (ترجیحا" سبوس دار) دارای مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت

ü      تبصره: خیار و گوجه فرنگی باید شسته شده و ضدعفونی شده مطابق با دستورعمل های مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت باشد.

ü      برای تهیه لقمه سالم بهتر است از انواع نان های سبوس دار مانند سنگک و نان های حجیم و نیمه حجیم صنعتی از نوع سبوس دار و یا همراه انواع مغزها (تخم آفتابگردان، کنجد، کدو یا ...) استفاده گردد. پنیر از نوع پاستوریزه کم چرب باشد.

ü      سالاد الویه بسته بندی شده (فقط با مرغ) تک نفره و بدون مواد نگهدارنده برای فروش فردی و دارای مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت.

ü      اشترودل غیرگوشتی تکنفره دارای مجوزهای بهداشتی از وزارت بهداشت (100 گرم حجم و انرژی بین 250 تا 300 کالری درج شده بر روی بسته)

ü      انواع نان های حجیم و نیمه حجیم یکنفره و ترجیحا" با انواع مغزها مانند کنجد، گردو و تخم آفتابگردان دارای مجوزهای بهداشتی از وزارت بهداشت

7

غذاهای پخته

ü     انواع آش (آش رشته، عباسعلی، شله قلمکار یا ...، سوپ (مانند ترخینه یا ...) ، خوراک لوبیا یا عدس، حلیم (همه کم نمک و کم چرب)، فرنی، شیربرنج، شله زرد، سمنو (کم شیرین و کم چرب).

ü     مواد غذایی پخته شده باید دارای شرایط زیر باشند:

·   پخت به صورت روزانه باشد

·   پخت در شرایط بهداشتی و رعایت کامل نکات بهداشتی مطابق با آئین نامه بهداشت محیط مدارس باشد

·   رعایت تنوع و تفاوت های فرهنگی در برنامه غذایی

·   مواد غذایی داغ در ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی مخصوص عرضه شوند

·   بلافاصله بعد از پخت توزیع شود (پخت در محل توزیع باشد)

جدول 2: فهرست مواد غذایی که عرضه آنها در پایگاه های تغذیه سالم غیرمجاز می باشد

مواد غذایی غیرمجاز

1.  فرآورده های غلات حجیم شده مانند پفک، چی پلت، چی توز، پفیلا، انواع چیپس ها (سیب زمینی و یا ذرت)

2.  انواع یخمک

3.  انواع نوشابه های گازدار، ماءالشعیر و دلستر

4.  دوغ گازدار

5.  سوسیس، کالباس، انواع پیتزا و کلیه فرآورده هایی که در تهیه آنها سوسیس و کالباس وجود دارد

6. انواع همبرگرها

7.  انواع لواشک و آلوچه بدون بسته بندی و فاقد مجوزهای بهداشتی وزارت بهداشت

8.  انواع آب نبات، کاکائو و شکلات هایی که به سطح دندان می چسبند.

9.  انواع آب میوه های صنعتی که دارای قند افزوده هستند

10.     فلافل، سمبوسه

11.     انواع اشترودل گوشتی

12. انواع پیراشکی، دونات

13. بستنی یخی

14. پاستیل، ژله، مارشمالو

15. خیارشور، انواع سس ها

16. ناگت

۹ آذر ۱۳۹۸ ۱۴:۲۲

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید