دوران جوانی یکی از با ارزش ترین دوران
زندگی است و سنین 30-۱۸ سال
را شامل می شود. امروزه جوانان با عوامل خطرزای متعدد روبرو هستند و توانمندسازی
وارتقا آگاهی این گروه سنی که گروه مولد جامعه نیز می باشند از اصلی ترین اهداف
نظام سلامت می باشد.
انجام مداخلات
سلامت محور شامل : معاینات دانشجویان جدیدالورود، نظارت بر خوابگاه های دانشجویی،
سلف سرویس ها و آشپزخانه دانشگاه/دانشکده ها از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد که
نیاز به مشارکت و تعامل بین دانشگاه علوم پزشکی و سایر دانشگاه ها دارد. همچنین
اجرای برنامه های اموزشی با تاکید بر پیشگیری از رفتارهای پرخطر نیز با توجه به
تجمع جمعیت جوان و دسترسی بهتر می تواند گامی در راستای توانمندسازی آنان باشد.
در این راستا
جلسه و کمیته هماهنگی با حضور نماینده دانشگاه/ دانشکده های استان در تاریخ
11/8/98 برگزار شد. در این جلسه ابتدا آقای دکتر حمزه معاون فنی مرکز بهداشت استان در
زمینه اهمیت سلامت دانشجویان به عنوان آینده سازان این مملکت و خطراتی که در زندگی
امروز با آن در ارتباط هستند به ایراد سخنرانی پرداختند. در ادامه خانم الهه صادقی
کارشناس مسئول سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس در زمینه مراقبتهای بهداشتی
دانشجویان، و اجرای برنامه های اموزشی مانند
تغذیه سالم، افزایش تحرک بدنی، اجرای برنامه های ترویج ازدواج سالم و پایدار، مصرف
مکمل های ورزشی ( جزو اهداف سند ملی تغذیه)، پیشگیری از حوادث ترافیکی (که بیشترین
علت مرگ در این گروه سنی می باشد)، سوءمصرف مواد و ... که از اولویت های این
معاونت می باشد مطالبی را عنوان نمودند.
سپس خانم حیدری
رییس گروه تغذیه معاونت بهداشتی در زمینه
اهمیت تغذیه در این گروه سنی و لزوم مصرف مواد سالم غذایی در بوفه و سلف سرویس های
دانشگاه /دانشکده ها سخنانی بیان نمودند. در ادامه سرکار خانم مهندس رستمی در مورد
اهمیت رعایت بهداشت فردی و بهداشت موادغذایی در سلف سرویس ها، خوابگاه های
دانشجویی و بوفه ها براساس چک لیست های موجود به تفکیک مطالبی را عنوان نمودند،
ایشان همچنین تاکید داشتند که رابطین بهداشتی دانشگاه ها علاوه بر نظارت مستقیم با
همکاران و بازرسان مراکز جامع خدمات سلامت که نماینده معاونت بهداشتی می باشند در
زمینه موارد زیر نیز همکاری لازم را داشته باشند.
-
همکاری در انجام معاینات دانشجویان جدیدالورود براساس دستورالعمل
-
همکاری در راستای نظارت بر خوابگاه های دانشجویی و، سلف سرویس ها و اشپزخانه
های
-
همکاری در راستای اجرای برنامه های آموزشی (تشکیل جلسات، کارگاه اموزشی،
سمینار و همایش های مشترک و ...)
در پایان حضار به ارائه پیشنهادات خود
در راستای ارتقا سلامت دانشجویان پرداخته تا هماهنگی و اجرای برنامه ها با سهولت
بیشتری صورت پذیرد.