طرح ایمن سازی تکمیلی فلج اطفال در نوبت دوم

دکتر ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: حفظ دستاوردهای برنامه ریشه کنی فلج اطفال در کشور از اهمیت خاصی برخوردار میباشد .  بر همین اساس  انشاء الله بزودی سند ریشه کنی بیماری فلج اطفال  از طرف سازمان بهداشت جهانی برای کشورجمهوری اسلامی ایران صادر می شود. براساس توصیه های سازمان بهداشت جهانی برای به حداقل  رساندن خطر ورود وچرخش مجدد ویروس وحشی پولیو ، ضرورت دارد عملیات سالانه ایمنسازی تکمیلی  در دو نوبت انجام شود به همین خاطر نوبت دوم واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال کودکان زیر 5 سال در مناطق پر خطر استان همزمان با  استان های غیر گرمسیری سراسر کشور از 19 خرداد ماه سال 98 بصورت خانه به خانه اجرا گردیدو امروز 22 خرداد ماه  این عملیات که با مشارکت 100 تیم مجرب از کارکنان بهداشتی، درمانی  در کانون های پر خطر استا ن شامل مناطق مرزی ، عشایر کوچ رو و روستا های فاقد خانه بهداشت بصورت خانه به خانه انجام می شود  به پایان می رسد . البته باید اشاره کنم چند روز آینده نیز برای حسن انجام کار لکه گیری انجام می گردد .

وی افزود : در نوبت اول که 9-7 اردیبهشت انجام گردید 2000کودک علیه بیماری فلج اطفال واکسینه شدند.  البته دستیابی به گروه هدف در روستاهای کالگه و شارع  واقع در 80 کیلومتری جنوب شرقی شهرستان کرمانشاه بعلت طغیان رودخانه سیمره  امکان تردد از طریق زمینی وجود نداشت و با هماهنگی های صورت گرفته با هوانیروز و مرکز  حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه از طریق امداد هوایی  با بالگردد تیم بهداشتی به روستا های فوق عزیمت و نسبت به واکسیناسیون  40 کودک زیر 5 سال اقدام شد.

دکتر شکیبا اضافه کرد: در مرحله دوم نیز  2000کودک علیه بیماری فلج اطفال واکسینه شدند  که در مناطق صعب العبور و سخت گذرهمزمان با واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال طرح بسیج ملی کنترل فشار خون نیز اجرا وجمعیت بالای 30 سال شناسایی و سنجش فشار خون برای آنان  توسط تیم های بهداشتی  انجام گردید. بیماران با فشار خون بالا بلافاصله به پزشک معرفی و تحت مراقبت ودرمان قرار می گیرند.

خوشبختانه  در استان کرمانشاه و درکل کشور هیچ موردی از فلج اطفال حدود دو دهه مشاهده نشده است و تداوم وضعیت عاری از پولیو در کشور  حاکی از تلاش مستمر و مدیریت کارامد دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور می باشد که خود مبین تلاش پزشکان ، کارشناسان ،کارکنان بهداشتی درمانی و حمایت مسئولین محترم ومشارکت خوب مردم  وخانواد های فهیم در جهت دستیابی به پوشش بالای واکسیناسیون جاری و انجام با کیفیت عملیات تکمیلی سالیانه واکسیناسیون است.