دستاوردهای واحد سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس طی چهل سال، انقلاب اسلامی ایران

دکتر ابراهیم شکیبا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: مدیریت سلامت محور درزمینه ارائه خدمت به نوجوانان وجوانان درراستای ارتقای کیفیت زندگی این گروه سنی با تاکید براقدامات پیشگیرانه منطبق با فرهنگ جامعه و متناسب با جنسیت مورد نظر و مشارکت همه جانبه آنان برنامه های بهداشت مدارس در قبل از انقلاب صرفا حول دو محور معاینات بهداشتی و آموزش بهداشت می چرخید و تا سالیان سال نیز وضع بر همین منوال بود.

وی افزود: با گذشت زمان و اهمیت توجه به نوجوانان و جوانان، برنامه های سلامت نوجوانان، جوانان و مدارس طی سالیان تغییر کرد و از معاینات و آموزش بسوی ارتقا سایر شاخص ها پیش رفت.

وی اظهار داشت: در زمان پس از انقلاب میتوان به اجرای برنامه های ذیل که در راستای افزایش شاخص های سلامت جسمی وروانی نوجوانان وجوانان اشاره نمود :

Ø     برنامه مدارس مروج سلامت

Ø      سفیران سلامت دانش آموزی و دانشجویی

Ø      سلامت بلوغ نوجوانان

Ø     سنجش سلامت دانش آموزان پایه اول ابتدایی با هدف جای دهی درست در نظام آموزشی و  مداخلات به هنگام در امر غربالگری سلامت نواموزان

Ø     پیگیری بیماریهای واگیر و غیرواگیر (با تاکید بر پیشگیری از پدیکلوزیس)

Ø      ارتقا فعالیت فیزیکی در دانش آموزان

Ø      مکمل یاری ویتامین D و آهن یاری در دانش اموزان و ویتامین D در جوانان

Ø      معاینات غربالگری جوانان و دانشجویان

Ø     ترویج ازدواج سالم و پایدار در جوانان و ...

Ø     آموزش پیشگیری از رفتارهای مخاطره آمیز در نوجوانان و جوانان

۳۰ دی ۱۳۹۷ ۰۹:۴۵