اهمیت شروع شیردهی در ساعت اول تولد و تماس پوست با پوست

چرا تماس زودرس و تغذیه ساعت اول اهمیت زیادی دارد؟

بهناز کاملی رئیس گروه کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این مورد گفت : ساعت اول، ساعت استثنائی زندگی محسوب می شود .وقتی بلافاصله بعد از تولد نوزادان سالم درتماس پوست به پوست با شکم و قفسه سینه مادر قرار می گیرند، توانایی های قابل توجه خود را بروز می دهند. در اولین بار مکیدن پستان، باید در نظر داشت که معرفی پستان به نوزاد بر تغذیه وی ارجح است و این کار برای تغذیه از پستان مادر در تغذیه های بعدی کمک می نماید.

کاملی همچنین تاکید کرد که شروع تغذیه با شیرمادر طی یک ساعت اول تولد، اولین و حیاتی ترین گام برای کاهش مرگ و میر شیرخواران و کودکان است .

وی اظهار داشت: مطالعات انجام شده نشان می دهدکه اگرتمام مادران ظرف یک ساعت اول تولد ، تغذیه باشیر مادر را شروع و منحصراً شیرخوارشان را تا 6 ماه از شیر خود تغذیه نمایند، جان 1 میلیون ا ز 4 میلیون نوزاد حفظ می شود .

وی افزود: مادری موفق به تغذیه کامل و انحصاری شش ماهه با شیرمادر می شود که:

·      -  اعتماد به نفس بالایی داشته باشد

·       - با آمادگی وارد دوره بارداری شود

·       - از تغدیه مناسب دوران بارداری برخوردار باشد.

·       - پستان ها برای شیردهی آماده شده باشند.

·        -دانش کافی در باره مزایای تغذیه با شیر مادر داشته باشد.

·        -از مداخله زایمانی مناسب برخوردار باشد.

·       - بلافاصله پس از زایمان تماس پوستی با نوزاد خود داشته و شیر دهی را طی ساعت اول تولد آغاز کرده باشد

·       - رابطه مادر و شیرخوار به نحو رضایت بخش برقرارشده و وضعیت شیر دهی صحیح داشته باشد.

برای رفع مشکلاتی که در خلال شیردهی رخ می دهند، از مشاوره های به هنگام و کارآمد برخوردار باشد-

گروه سلامت جمعیت ، خانواده و مدارس