در طول سفر سعی کنید از خوردن
مواد غذایی زیر پرهیز کنید:
·
سالادها و سبزیهای خام، مگر اینکه خودتان آنها را شسته باشید.
·
مواد غذایی که در معرض حشرات باشند.
·
گوشت،
مرغ و ماهی که کم پختهشده باشد.
·
غذاهای
دوباره گرم شده بهخصوص ماهی، گوشت و برنج
·
شیر،
پنیر، بستنی و دیگر محصولات لبنی غیرپاستوریزه
·
غذاهای
نگهداری شده در دمای اتاق
·
مصرف
لبنیات غیرپاستوریزه میتواند یکی از علل بیماریهای گوارشی و بیماریهایی مانند تب مالت
باشد از خوردن پنیر و کره محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید. از شیر و ماست
پاستوریزه (شیر کارخانهای) استفاده کنید. ضمنا به تاریخ انقضای
محصولات لبنی دقت کنید.
·
مواد
غذایی کنسرو شده کاملاً سالم نیستند؛ بنابراین قبل از استفاده 20 دقیقه آنها را بجوشانید و به علایمی
مانند کنسروهای بادکرده، زنگزده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی
نامطبوع دارند توجه داشته باشید.
·
مصرف
غذاهای آبکی (انواع خورشها) را محدود کنید زیرا سریعتر فاسد میشوند چون میکربها
و باکتریها در فضای مایع، محیط مناسبتری برای رشد و تکثیر دارند.
·
از
میوه های پوست دار استفاده کنید و قبل از مصرف به دقت آنها را بشویید.
·
از
پرخوری و مصرف خوراکیهای نا آشنا
پرهیز کنید.
· از ماست (کمچرب و پاستوریزه)، لیموترش و یا
آبلیمو همراه با غذایی که میل میکنید استفاده کنید.
· حتیالامکان مقداری مواد غذایی خشک
(بیسکویت، آجیل، کنسرو و ...)، لیمو یا آبلیمو بههمراه داشته باشید.
آب و نوشیدنی سالم
انتخاب کنید:
بیشترین
و ضروریترین مادهای که انسان در سفر مصرف میکند، آب است. نوشیدن آب غیربهداشتی یکی از عوامل اصلی بیماریهای
دستگاه گوارش در مسافران است. در مواردی که دسترسی به آب بهداشتی
و سالم برای شما امکانپذیر نیست میتوانید از آب جوشیده
و یا بطریهای آبمعدنی استفاده
کنید.
· برای جلوگیری از کمآبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحاً
آببسته بندی) همراه داشته باشید.
· بطریهای آب سالم بسته
بندی شده ، آبمیوهها و نوشیدنیهای
پاستوریزه میتواند بدون خطر باشد.
· از مصرف یخهایی که در شرایط
غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید.
·
برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده و یا آب جوشیده
استفاده کنید.
· از آب چشمه، نهر، رودخانه
برای آشامیدن استفاده نکنید. آب باقیمانده در بطریها را در پشت شیشه و زیر تابش
نور خورشید قرار ندهید.
·
از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوانهای یکبارمصرف شفاف خودداری
کنید.
گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه