اخبار

توصیه های تغذیه ایی به زائرین اربعین حسینی

 

در طول سفر سعی کنید از خوردن مواد غذایی زیر پرهیز کنید:

·        سالادها و سبزی‌های خام، مگر این‌که خودتان آن‌ها را شسته باشید.

·        مواد غذایی که در معرض حشرات باشند.

·        گوشت، مرغ و ماهی که کم پخته‌شده باشد.

·        غذاهای دوباره گرم شده به‌خصوص ماهی، گوشت و برنج

·        شیر، پنیر، بستنی و دیگر محصولات لبنی غیرپاستوریزه

·        غذاهای نگه‌داری شده در دمای اتاق

·   مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می‌تواند یکی از علل بیماری‌های گوارشی و بیماری‌هایی مانند تب مالت باشد از خوردن پنیر و کره محلی غیرپاستوریزه خودداری کنید. از شیر و ماست پاستوریزه (شیر کارخانهای) استفاده کنید. ضمنا به تاریخ انقضای محصولات لبنی دقت کنید.

·   مواد غذایی کنسرو شده کاملاً سالم نیستند؛ بنابراین قبل از استفاده 20 دقیقه آن‌ها را بجوشانید و به علایمی مانند کنسروهای بادکرده، زنگ‌زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه داشته باشید.

·   مصرف غذاهای آبکی (انواع خورش‌ها) را محدود کنید زیرا سریع‌تر فاسد می‌شوند چون میکرب‌ها و باکتری‌ها در فضای مایع، محیط مناسب‌تری برای رشد و تکثیر دارند.

·        از میوه های پوست دار استفاده کنید و قبل از مصرف به دقت آنها را بشویید.

·        از پرخوری و مصرف  خوراکی‌های نا آشنا پرهیز کنید.

·   از ماست (کم‌چرب و پاستوریزه)، لیموترش و یا آب‌لیمو همراه با غذایی که میل می‌کنید استفاده کنید.

·   حتی‌الامکان مقداری مواد غذایی خشک (بیسکویت، آجیل، کنسرو و ...)، لیمو یا آب‌لیمو به‌همراه داشته باشید.

آب و نوشیدنی سالم انتخاب کنید:

بیشترین و ضروری‌ترین ماده‌ای که انسان در سفر مصرف می‌کند، آب است. نوشیدن آب غیربهداشتی یکی از عوامل اصلی بیماری‌های دستگاه گوارش در مسافران است. در مواردی که دسترسی به آب بهداشتی و سالم برای شما امکان‌پذیر نیست می‌توانید از آب جوشیده و یا بطری‌های آب‌معدنی استفاده کنید.

·   برای جلوگیری از کم‌آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحاً آب‌بسته بندی) همراه داشته باشید.

·   بطری‌های آب‌ سالم بسته بندی  شده ، آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌های پاستوریزه می‌تواند بدون خطر باشد.

·   از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیربهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.

·        برای مسواک زدن باید از آب سالم مانند آب بسته بندی شده و یا آب جوشیده استفاده کنید.

·   از آب چشمه، نهر، رودخانه برای آشامیدن استفاده نکنید. آب باقیمانده در بطری‌ها را در پشت شیشه و زیر تابش نور خورشید قرار ندهید.

·        از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یک‌بارمصرف شفاف خودداری کنید.

 

گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه 

 

 

 

۶ آبان ۱۳۹۷ ۱۴:۵۱

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید