توصیه های سلامت در زمان افزایش غلظت آلودگی هوا وریزگردها از سوی گروه سلامت محیط معاونت اموربهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

توصیه های بهداشتی مهندس امیر کرمی مدیر گروه سلامت محیط در زمینه پیشگیری و کاهش اثرات آلودگی هوا و ریز گردها بر سلامت شهروندان:

نوزادان، کودکان، نوجوانان، سالخوردگان، افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و تنفسی از گروه های پر خطر و آسیب پذیر در مواجه با پدیده ریزگرد هستند.

️ با توجه به افزایش غلظت ریزگردهاو گردوغبار و هشدار سازمان هواشناسی مبنی بر شدت بروز این پدیده، به شهروندان توصیه می شود که:

️ در هنگام بروز پدیده ریزگردها در منزل بمانند، درب ها و پنجره ها را بسته نگه داشته و از فعالیت غیر ضروری در خارج از منزل اجتناب نمایند و در صورت اجبار به فعالیت در هوای آزاد، ضمن به حداقل رساندن زمان مواجهه با این پدیده، حتما از ماسک های مخصوص گرد و غبار که در داروخانه های سطح شهر موجود می باشند استفاده کنند

.️ در صورتی که به این نوع ماسک ها دسترسی ندارند یک قطعه دستمال مرطوب را جلوی دهان و بینی خود قرار دهند.

️ همچنین توصیه می شود افرادی که دارای بیماریهای قلبی، تنفسی و آسم یا دارای علایمی مانند تنگی نفس، سرفه، خس خس و درد قفسه سینه هستند، ضمن مصرف به موقع داروهای خود، اقدامات احتیاطی و پیشگیری کننده را جدی گرفته و در صورت تداوم یا تشدید علایم به پزشک و یا نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه نمایند.

️ پرهیز از مصرف غذاهای چرب، استفاده زیاد از مایعات و لبنیات کم چرب و شستشوی مکرر بینی و دهان و همچنین پوشش مناسب مواد غذایی آماده مصرف جهت جلوگیری و کاهش بروز عوارض ناشی از ریزگردها موثر هستند.

️ با توجه به کاهش میزان دید در هنگام بروز ریزگردها، لازم است از سفرهای غیر ضروری در این مواقع اجتناب شود و چنانچه بنا به ضرورت در جاده بوده و در حال رانندگی هستید، ضمن رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی با دقت و با سرعت مناسب رانندگی نموده و در صورت لزوم تا برطرف شدن شرایط حاد، اتومبیل را در نقطه امن متوقف نمایند.

۵ آبان ۱۳۹۷ ۱۱:۱۴