به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی ، سلیمی کارشناس برنامه غیر واگیر گروه بیماریهای معاونت بهداشتی به مناسبت روز جهانی پوکی استخوان گفت : هر ساله 20 اکتبر مصادف با 28 مهر ماه
به نام روز جهانی پوکی استخوان نامگذاری شده است.
پوکی استخوان یا استئوپروز به
کاهش توده استخوانی و ضعف و سست شدن بافت استخوان گفته میشود. این حالت باعث میشود
استخوانها نازک و شکننده شده با کوچکترین ضربه و یا حتی خودبخود میشکنند. یک
ماده حیاتی که برای ساخت استخوانهای قوی لازم میباشد کلسیم است. شیر و سایر
محصولات لبنی، منابع در دسترس کلسیم میباشند. برخی از افراد در هضم لاکتوز موجود
در شیر و سایر فرآوردههای لبنی مشکل دارند.
وی افزود اما منابع دیگری از کلسیم همانند
سبزیجات سبز (کلم بروکلی، کلم پیچ)، ماهیها با استخوان نرم همانند ساردین و دانههای
خوراکی (بادام) منابع دارای کلسیم میباشند که برای این دسته افراد میتوانند
توصیه شوند. برای افرادی که نمیتوانند به اندازه کافی از طریق رژیم غذایی خود
کلسیم دریافت کنند، مکملها میتوانند مفید واقع شوند.
ایشان یادآور شد این دسته مکملها میبایست
با میزان 500 الی 600 میلیگرم در روز مصرف شود که توصیه میشود همراه با مصرف
«ویتامین د» باشد. ویتامین د در
جذب کلسیم از رودهها و تجدید ساخت استخوانها نقش دارد؛
همچنین قدرت عضلانی را بهبود و موجب حفظ تعادل بدن میگردد.
وی در خاتمه گفت مصرف ناکافی پروتئین بر دسترسی به پیک
تراکم استخوانی و رشد استخوانها در افراد سالخورده تأثیر منفی دارد. در افراد
بزرگسال و سالخورده دریافت ناکافی پروتئین با کاهش تراکم استخوان همراه است و همواره
از آن به عنوان یک محرک اساسی برای قدرت استخوانهای لگن و کمر یاد میشود. از
جمله غذاهای غنی از پروتئین میتوان به لبنیات، گوشت، ماهی، مرغ، آجیل و دانهها و
عدس اشاره کرد. مکملهای پروتئینی نیز میتوانند در کاهش وقوع شکستگی و لگن و
بازتوانی بیماری مؤثر باشد.