اخبار

دستاوردهای گروه بهبود تغذیه طی 40بعد از انقلاب اسلامی ایران

دستاوردهای گروه بهبود تغذیه طی 40بعد از انقلاب اسلامی ایران

دکتر ابراهیم شکیبا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه عنوان کرد: غذا و تغذیه یکی از عوامل موثر در تامین سلامتی است . و در راستای سلامت تغذیه ای وامنیت غذایی جامعه در طی سالهای پس از انقلاب  برنامه ها و فعالیتهای زیر با تاکید بر گروههای آسیب پذیر جامعه در سطح معاونت بهداشتی اجرا شده که موجب بهبود شاخصهای تغذیه ای در جامعه شده است .

دکتر شکیبا افزود: کاهش  شیوع گواتر از 70 درصد به  کمتر از10 درصد که بر اساس اقدامات و مداخلات زیر  صورت گرفته است:

-اجرای برنامه های  حذف اختلالات ناشی از کمبود ید و یددار کردن نمک مصرفی جامعه  که درصد خانوارهای استفاده کننده از نمک یددار از  صفر در  سال 1357 به 96.6 درصد در سال 1396 ارتقاء یافته است. آموزش پرسنل و مردم در خصوص مصرف و نگهداری صحیح نمک های یددار. پایش و نظارت مستمر  برنامه در سطوح مختلف تهیه و توزیع مواد غذایی

وی اشاره داشت: کاهش  سوء تغذیه در کودکان زیر 5 سال از طریق  کاهش  کم وزنی در کودکان از 9.6 درصد به 2.3 درصد و کاهش  کوتاه قدی در کودکان از 14درصد به 3درصد رسیده  که  بر اساس اقدامات و مداخلات زیر  صورت گرفته است:

اجرای برنامه های  حمایتی تغذیه کودکان.برگزاری کارگاههای آموزشی بهبود تغذیه و رشد کودکان زیر 6 سال ویژه پزشکان، کارشناسان و بهورزان. همکاری دراجرای  برنامه ارائه یک وعده غذای گرم در روستامهدها ،  غربالگری و شناسایی کودکان مبتلا به سوء تغذیه و ارایه مشاوره تغذیه رایگان توسط کارشناسان تغذیه در مراکز خدمات جامع سلامت، چاپ و توزیع کتاب و نشریات آموزشی مختلف  در راستای ارتقاء سواد سلامتی مردم و به ویژه مادران در این زمینه . توزیع مکملهای تقویتی  رایگان شامل   قطره مولتی ویتامین و  قطره آهن جهت کودکان زیر 2 سال ، بررسی ملی وضعیت تغذیه و رشد کودکان در سطح استان

وی اضافه کرد: کاهش شاخص کم خونی فقر آهن در  همه گروههای سنی به ویژه  زنان باردار از 20.3 درصد به 14.6 درصد ، در نوجوانان از 15.6  درصد به 8.6 درصد  ،  در کودکان 6 ساله از 17.8 درصد  به 11.9 درصد ،  در کودکان 15تا 23 ماهه از42.1 درصد به 14.7 درصد  که بر  اساس اقدامات و مداخلات زیر صورت گرفته است  :

وی افزود :آموزش تغذیه و آهن یاری هفتگی در سطح دبیرستانهای  دخترانه ( 100 درصد دانش آموزان دوره متوسطه تحت پوشش مکمل یاری با قرص  آهن هستند )، هماهنگی در خصوص  غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک در استان، تامین و توزیع سبد غذایی جهت  مادران باردار مبتلا به سوء تغذیه در مناطق محروم و روستایی  ، مکمل یاری در سایر گروههای مختلف سنی  مختلف  ازجمله کودکان مادران باردار و...

دکتر شکیبا با بیان اینکه ااقدامات مهم در راستای برنامه های بهبود تغذیه و به موارد زیر می توان اشاره نمود :

 ارایه مشاوره تغذیه رایگان توسط کارشناسان تغذیه جهت افراد در زمینه بیماری دیابت ، چاقی ، فشار خون بتالا و .. در مراکز خدمات جامع سلامت، چاپ و توزیع کتاب و نشریات آموزشی مختلف  در راستای ارتقاء سواد سلامتی، آموزش و توزیع راهنمای غذایی کشور. غربالگری سوء تغذیه در گروههای مختلف سنی در پایگاههای سلامت، آموزش کارکنان ، تهیه و توزیع بسته های خدمتی در این زمینه، اجرای بسیج های اطلاع رسانی و آموزشی و  برگزاری جشنواره های غذای سالم، اجرای برنامه پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین D  و توزیع قرص های ویتامین D( به صورت رایگان ) جهت کودکان میانسالان، سالمندان و نوجوانان و جوانان

۱۰ بهمن ۱۳۹۷ ۱۱:۳۲

نظرات بینندگان


نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید