اخبار

پیشگیری از سوختگی در کودکان زیر 5 سال

پیشگیری از سوختگی در کودکان زیر 5 سال

 

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی 

 شهلا شاطرآبادی کارشناس سلامت کودکان عنوان کرد : سوختگی یکی از علت های اصلی مرگ ناشی از حوادث در اطفال است که علاوه بر مرگ و میر، با معلولیت و ناتوانی همراه است و بار اقتصادی سنگینی بر نظام مراقبتهای بهداشتی ایجاد می­کند.

وی افزود: از آنجا که کودکان در معرض خطر بیشتری برای این حادثه هستند واکثر سوختگی­های کودکان در منزل و به دلیل بی­احتیاطی، سهل انگاری و عدم اگاهی رخ می دهد لازم است برای پیشگیری از سوختگی در کودکان زیر 5 سال به چند نکته اصلی توجه شود: در هنگام آشپزی، کودکان را در جاهای امن و دور از محل آشپزی نگه دارید و از بغل کردن آنها خودداری کنید، هرگز زمان غذا پختن، محل آشپزی را ترک نکنید و در کنار اجاق گاز پخت غذا حضور داشته باشید، از خاموش بودن اجاق گاز بعد از پختن غذا مطمئن شوید، تا حد امکان، روی شعله های عقبی اجاق گاز غذا بپزید، ظروف پخت غذا مثل قابلمه، ماهی تابه در حال سرخ کردن و ... را بدون نظارت رها نکنید، در اطراف اجاق گاز محافظ قرار دهید، کتری، قوری و سماور را دور از دسترس کودک قرار دهید، کتری در حال جوشیدن را رها نکنید، چون بخار ناشی از آب جوش، خطرناک تر از آب جوش است، برای پختن غذا از اجاق گازهای غیراستاندارد و غیرایمن مثل گاز پیک نیک، چراغ علاءالدین یا والور استفاده نکنید،همزمان با بغل کردن کودک، نوشیدنی های داغ( مثل چای، قهوه، شیر و ...) استفاده نکنید،نوشیدنی های داغ را از بالای سر کودک رد نکنید، قبل از غذا دادن به کودک دمای غذا را کنترل کنید، مواد قابل اشتعال مثل نفت، بنزین و ... را درمنزل ذخیره نکنید، لوازم خطرناک مثل کبریت، فندک، چراغ، مواد شیمیایی و ... را خارج از دید و دور از دسترس کودک قرار دهید، محافظ روی بخاری های برقی و گازی را بر ندارید.

۲۱ آذر ۱۳۹۷ ۱۰:۰۷

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید