اخبار

بهداشت مواد غذایی


1- غذای آماده به مصرف را رو باز نگهداری نکنید.

2- غذاها را ازدسترس حشرات . جوندگان وسایر ناقلین دورنگهدارید .

3- از ظروف یکبار مصرف گیاهی یا آلومینیومی برای نگهداری غذای داغ استفاده کنید.

4- جهت مصرف نوشیدنی داغ( چای، آب جوش، قهوه و شیر) از لیوان یکبار مصرف مناسب ترجیحا" گیاهی یا کاغذی استفاده کنید.

5- کیسه های پلاستیکی سیاه بازیافتی جهت بسته بندی موادغذایی،غیربهداشتی است و برای این منظور استفاده نشود.

6- ازخرید و مصرف پنیر های محلی جداخودداری نمایید .

7- قوطی های کنسرو سالم بوده و بایدفاقد هرگونه بادکردگی،فرورفتگی،ضربدیدگی و زنگزدگی باشند .

8- غذای کنسروی مطئمن ترین غذا در طول سفراست.

9- کنسروها را پس از اطمینان از تاریخ مصرف آن و دارا بودن مجوز وزارت بهداشت باید به مدت 20 دقیقه قبل از مصرف بجوشانید

10- تخم مرغ را هرگز نشوییدودرصورت شستن سریعامصرف کنید .

11- تخم مرغهای شکسته وترک خورده بیشتردرمعرض آلودگی هستندبنابراین خطربهداشتی دارند .

12- آب سالم،دست تمیز،غذای سالم ضامن سلامتی است .

13- ازخریدهرنوع موادخوراکی ازفروشندگان دوره گردخودداری نمایید .

14- از استفاده از خوراک هایی مانند لواشک، آب میوه های سنتی مانند آب زرشک و آب آلو که بصورت غیر بهداشتی تهیه و عرضه می گردد خودداری کنید.

15- درصورت تمایل به خوردن بستنی ازبستنی دارای پروانه بهداشتی استفاده نمایید.

16- غذا رابطور کامل بپزید .

17- غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یکبار نباید گرم شود

18- از حمل مواد غذایی پخته در طول سفر که بیش از دوساعت زمان می برد خود داری نمایید.

19- سعی شود غذای پخته را گرم مصرف نمایید.

20- سعی کنیدغذا را تازه وبرای مصرف یکبارتهیه نمایید.

21- در صورت عدم دسترسی به یخچال و یا یخدان از مصرف مجدد غذایی که بیش از ۲ ساعت از طبخ آن می‌گذرد خودداری کنید.

22- همیشه بسته غذایی خود و کودکتان را بر روی یخ قرار دهید و در صورتی که یخچال موجود است آن را به یخچال منتقل کنید.

23- در هنگام سفر غذا باید آخرین وسیله‌ای باشد که می‌خواهید همراه ببرید و تا لحظه قبل از حرکت باید در یخچال نگهداری شود.

24- غذاهای پخته شده را از غذاهای خام جدا کنید .

25- از مصرف سالاد الویه باستثنای سالاد الویه بسته بندی شده صنعتی به عنوان غذای مسافرتی اکیدا خودداری نمایید.

26- درهنگام خریدموادغذایی بسته بندی شده به تاریخ تولید،تاریخ مصرف(انقضا) وپروانه ساخت و نحوه نگهداری نوشته شده بر روی بسته آن توجه داشته باشید .

27- ازخرید ومصرف شیرینی جات وتنقلات حاوی رنگهای مصنوعی به شدت پرهیزکنید.

28- ازمصرف مجددروغن حرارت دیده جداخوداری نمایید .

29- روغن مایع رادرمحل خنک دور ازنوروهوا نگهدارید .

30- ازحرارت دادن زیادوطولانی روغن مایع خودداری کنید .

31- نمک را کم مصرف کنیدوآنهم ازنوع تصفیه شده یددار باشد.

32- برای پیشگیری ازبیماریهای روده ای حتمامیوه وسبزیجات رابامحلول گندزدا بعد از شستن گندزدایی نمایید.

33- یکی از راههای پیشگیری ازابتلا به کیست هیداتیک سالمسازی سبزیجات میباشد .

34- سالمسازی سبزیجات شامل 4 مرحلهاست :1- پاکسازیازگلولای 2- انگلزدایی بامایع ظرفشویی 3- گندزدایی 4- شستشو باآب

35- در صورتی که سالاد را شخصا درست می‌کنید حتما آن را قبلا سالمسازی نمایید

36- درهنگام سفرتوصیه میشودبه همراه غذا "ماست" مصرف کنید.

37- توصیه میشودبه هنگام سفرازلیموترش ویاآبلیمو به همراه غذا استفاده نمایید.

38- از خرید و مصرف گوشت دام هایی که به صورت غیر مجاز کشتار می شوند مانند گوشت های قطعه شده فاقد مشخصات، گوشت چرخ کرده آماده و لاشه های فاقد مهر کشتارگاه باید خودداری شود

39- برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.

40- برای رفع انجماد، گوشت، مرغ و ماهی را بیرون از یخچال، ماشین و یا فضای باز بیرون یا منزل قرار ندهید.

41- در صورتی که در سفر غذاهای گوشتی همراه دارید باید قبل از مصرف آن را کاملا حرارت دهید.

42- گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ را فقط از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند تهیه فرمایید.

43- برای تهیه سالاد یا خرد کردن نان و سبزیجات از چاقوها و تخته‌های جداگانه استفاه کنید.

44- دستها و تمام سطوح و وسایل آماده سازی غذا را با مایع ظرفشویی و آب گرم قبل و بعد از تماس با گوشت مرغ و ماهی خام بشویید.

45- زمانی که در بیرون از منزل کباب می‌پزید، از ظروف تمیز برای کباب‌های پخته استفاده کنید و هیچوقت ظروفی را که در آنها گوشت خام قرار داشته و هنوز شسته نشده است برای کباب‌های پخته استفاده نکنید.

46- شیر و فرآورده‌های آن را حتما به صورت پاستوریزه مصرف کنید.

47- بهتر است سبزیجات به صورت پخته مصرف شوند.

48- بهترین میوه‌هایی که برای مسافرت می‌توان همراه داشت میوه‌هایی مانند موز، سیب و پرتقال هستند که برای مصرف باید پوست آنها کنده شود.

49-در صورت بروز هرگونه علایم تهوع، ‌استفراغ و اسهال به اولین مرکز درمانی مراجعه کنید

50- رعایت بهداشت فردی از جمله شست‌وشوی مکرر دست‌ها با آب گرم و صابون و کوتاه نگه داشتن ناخن‌ها به حفظ سلامت کمک می‌کند.

51- برنج بعد از پختن سریعا باید مصرف شود.

52- برای طبخ و مصرف غذا از ظروف تمیز استفاده کنید.

53- باید از خوردن غذا و آشامیدنی ها در رستوران ها و مراکز عرضه مواد غذایی که موازین بهداشتی را رعایت نمی کنند و یا کارکنان آنها کارت بهداشت معتبر ندارند، خودداری کنید

54- تا حد امکان غذا را شخصا آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوری‌های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.



بهداشت آب

1- پیش از استفاده از آب آشامیدنی در پارک ها،کنار جاده ها و تفرجگاه ها به تابلوهای هشدار دهنده آن دقت کنید.

2- آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرده و یا از آبهای بطری شده استفاده کنید.

3- از خوردن آب بطری شده یخ زده خودداری کنید.

4- یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند خودداری کنید.

5- از مصرف آب‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید.و آب مصرفی خود را از منابع مطمئن و شبکه های آبرسانی تهیه کنید.

6- نباید از لیوان های یکبار مصرف و شفاف برای نوشیدنی های گرم استفاده شود.

7- همیشه ازآب لوله کشی یاجوشیده یاگندزدایی شده استفاده نمایید .

8- ازمصرف یخ غیر بهداشتی خودداری کنید .

9- ازشستن البسه وظروف درآب شهرهای عمومی خودداری کنید .

10- آب آلوده یکی ازمهمترین عوامل انتقال بیماری است .

11- آب سالم به همان اندازه که برای نوشیدن مهم است برای تهیه موادغذایی نیز اهمیت دارد .

12- بروزبسیاری ازبیماریهای حادروده ای ازطریق آب وغذاست .

13- بطری های پلاستیکی را درفریزر برای انجمادقرارندهید،چون اینکار باعث آزادسازی سم دیوکسین ازظروف پلاستیکی میشود.



توصیه های مربوط به منع مصرف دخانیات

1- کشیدن سیگار اولین گامی است که در جاده اعتیاد می گذارید.

2- بیایید سیگار را از دست جوان بگیریم قبل از آنکه سیگار جوان را بگیرد.

3- با دود سیگار، روح و جسم خود و فرزندانمان را نسوزانیم.

4- آیا می دانید: مصرف دود ثانویه سیگار برای افراد غیر سیگاری مضرتر از دود سیگار برای سیگاری ها است؟

5- آیا می دانید : سیگار 4 هزار ماده سمی و 40 عنصر سرطانزا دارد.

6- آیا میدانید: 7000ماده شیمیایی در دود سیگار و قلیان وجود دارد که 70 نوع آن سرطان زا است

7- آیا میدانید: دخانیات دومین عامل مرگ در جهان سالانه موجب مرگ 7 میلیون نفر می شود.

8- آیا میدانید: 900هزار نفر از مردم جهان سالانه در اثر مواجهه با دود دخانیات جان خود را از دست می دهند.

9- آیا میدانید: تنباکوهای معطر حاوی بنزن است که ظرف 15 سال در فرد مصرف کننده ایجاد سرطان خون می کند.

10- البسه، دیوار، وسایل و لوازمی که با دود دخانیات در تماس هستند به مواد شیمیایی خطرناک آلوده می شوند که موجب مسمومیت کودکان در اثر تماس با سطوح آنها می شود.

11- کشیدن سیگار و قلیان در اماکن عمومی، تجاوز به حقوق دیگران است و از استعمال آن در اماکن عمومی خود داری نمایید.

پسماند

1- آب و خاک موهبت الهی است، در حفظ آن کوشا باشیم.

2- با تفکیک مواد و بازیافت آن زندگی زیباتری را تجربه کنیم.

3- اگر زمین را از آلودگی ها حفظ نکنیم ما هم در این آلودگی ها غرق خواهیم شد.

4- از ریختن پسماند در معابر و اطراف منازل خودداری کنید.

5- پسماند خانگی نباید بیشتر از 24 ساعت در خانه نگهداری شود.

6- از ریختن پسماند در جوی و نهرها جدا خودداری کنید.

7- برای جلوگیری از نفوذ حشرات و جوندگان موذی: خانه و محل زندگی خود را پاکیزه نگهدارید.

8- برای جلوگیری از نفوذ حشرات و جوندگان موذی: آشغال و پسماند را در ظروف دربدار قابل شستشو جمع آوری کنید.

9- فرهنگ و تربیت زیست محیطی را از کودکی به فرزندانمان بیاموزیم.

بهداشت هوا

1- شهروند عزیز بیایید با معاینه فنی خودروهایمان سهمی در پاکیزگی هوای شهرمان داشته باشیم.

2- برخودداری از هوای پاک حق همه است.

3- در هنگام آلودگی هوا طبق اعلام مراجع ذیصلاح قانونی اقدام شود.

4- در هنگام آلودگی ریز گردها در مناطق مرتبط خروج از منزل به حداقل برسد و حتما" از ماسک مناسب استفاده شود. در صورت عدم وجود ماسک با دستمال یا چفیه و یا موارد مشابه جلوی دهان و بینی رو بگیریدو



بهداشت پرتوها به پرتو خورشیدی

پرتوهایفرابفش خورشید عامل اول سرطان پوست، پیرپوستی زودرس و کاتاراکت در کشور می باشد.

1- از برخورد مستقیم نورخورشید با بدن به ویژه از ساعت10 صبح لغایت 14 جلو گیری کنید.

2- در سایه، تشعشعات نورخورشید تا 50 درصد کاهش می یابد لذا اقدامات حفاظتی فردی در سایه هم لازم می باشد.

3- در فضای باز ترجیحا" از کلاه لبه دار که لبه های آن حداقل 7سانتی متر می باشد یا با هر وسیله دیگر که بتواند قسمت های لخت صورت و گردن را حفظ کند استفاده شود.

4- در فضای باز حتما" از عینک آفتابی ( ضدپرتوهای فرابنفش خورشیدی با فاکتور حفاظتی تا 400 نانو متر ) استفاده کنید.

5- به انعکاس تشعشعات ناشی از برخورد نور خورشید با زمین به ویژه ماسه ها ( ماسه های کنار سواحل بخصوص) توجه جدی نمایید.

6- به سایه ابرها اعتماد نکنید.

7- در ارتفاعات پرتوگیری بیشتر می شود لذا در هنگام حضور در ارتفاعات دقت بیشتر شود.

8- از برنزه کردن در سواحل خود داری کنید.

9- جهت حفاظت پوست در مقابل پرتو خورشیدی از گرم های ضد آفتاب مناسب مجوز دار استفاده نمایید.( ترجیحا" کرم های ضد آفتاب با حداقل SPF 30 استفاده شود)

در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را به سامانه مردمی رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت به شماره 190 اطلاع دهید
۲۷ اسفند ۱۳۹۶ ۱۰:۰۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید