سلامت زنان ، خانواده سالم ، جامعه پویا

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی خاطره افضلی کارشناس سلامت میانسالان به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان ایرانی 24 لغایت 30 مهر ماه گفت شعار امسال این هفته سلامت زنان ، خانواده سالم ، جامعه پویا میباشد.

وی افزود همه اولویت های سلامت زنان به نوعی با شیوه زندگی آنان در ارتباط است. فعالیت فیزیکی به عنوان یکی از جنبه های مهم شیوه زندگی سالم در کنار تغذیه سالم اهمیت بسزایی  درسلامت زنان دارد .

در بررسی انجام شده برای تدوین سند راهبردی سلامت زنان نیز کمبود تحرک و فعالیت فیزیکی به عنوان معضل اصلی سلامت زنان و محور برنامه استراتژیک سلامت زنان گزارش شده است. فعالیت فیزیکی کافی در پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی و تصلب شرائین، سکته قلبی و مغزی، فشار خون، چربی خون بالا، دیابت نوع 2 ، پوکی استخوان، کمردرد، سنگ کیسه صفرا، بیماری روحی روانی، افزایش کیفیت زندگی، کاهش اثرات سالمندی، لذت بردن از زندگی، کمک به مؤثر بودن کار، کمک به توان خلاقیت، کمک به کاهش هزینه های زندگی و بالاخره کاهش مرگ و میر بسیار مؤثر است و همه این موارد از اولویت های سلامت زنان می باشد.

متأسفانه بررسی عوامل خطر بیماری های غیرواگیر در زنان 64-15 سال نشان می دهد که 86 درصد آنان کمتر از 5 واحد میوه و سبزی مصرف می کنند و 48 درصد آنان زندگی کم تحرک داشته و بیش از 49 درصد آنها به درجات مختلف اضافه وزن یا چاقی مبتلا هستند. ارتقای شیوه زندگی زنان ،نیازمند مداخلات جدی همه بخش های توسعه و البته مداخلات اثربخش  نظام سلامت می باشد.

وی در خاتمه گفت شیوه زندگی سالم، مهمترین استراتژی برای پیشگیری از بیماری های کشنده و ناتوان کننده زنان است.