اخبار

دکتر بیگلری : در هر عطسه از یک مسلول حدود 3هزار قطره تنفسی آلوده وجود داردکه میتواند باعث انتشار این بیماری گردد .

دکتر بیگلری : در هر عطسه از یک مسلول حدود 3هزار قطره تنفسی آلوده وجود داردکه میتواند باعث انتشار این بیماری گردد .

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی کارگاه آموزشی بیماری سل در تاریخ سی ام مرداد ماه سالجاری با حضورکارشناسان سل شهرشتانها ،نمایندگان  بهداشتی اداره امور زندانها، معاونت درمان تامین اجتماعی ، بیمارستان 520 ارتش ، نیروی انتظامی وسپاه پاسداران استان در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی برگزار گردید.

در این کارگاه ابتدا دکتر بیگلری مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری ها با بررسی تاریخچه سل، مشکلات موجود در برنامه کنترل  سل MDR-TB را توضیح دادند.

دکتر بیگلری  گفت در طول زندگی یک فرد سالم خطر تبدیل عفونت به بیماری سل 5 تا 10% است که این احتمال در فرد مبتلا به HIV 50 تا 80% است ،لذا فرد مبتلا به HIV باید تحت مراقبت بیشتری باشد.

وی بااشاره به اینکه احتمال ابتلا به سل در زندان بیشتر است گفت سل در بسیاری از زندان های اروپا بخصوص کشورهای اروپای شرقی  و کشورهای آسیای میانه شایع است و زندانی ها نیز اکثرا از میان اقشار آسیب پذیرجامعه میباشند.

مدیر گروه بیماریهای معاونت بهداشتی افزود  زندان ها یکی از مهمترین کانون های انتشار سل در کشورهای مختلف جهان است. اما می توان با انجام یک سری اقدامات حساب شده از ابتلای به سل و سل مقاوم به درمان در این مکانها جلوگیری کرد.  

ایشان یادآور شد در هر عطسه از یک مسلول حدود 3هزار قطره تنفسی آلوده وجود داردکه میتواند باعث انتشار این بیماری گردد .

وی با تاکید بر تقویت  همکاری و مشارکت بین بخشی بابخش خصوصی گفت به کارشناسان توصیه میشود  برای  شناسایی مبتلایان به  سل  جمعیت های خاص و مکان های  خاص (زمانند ندان ها، حاشیه  نشین ها-،بیماران دیابتی، نقص ایمنی و HIV مثبت ها ...) را دراولویت قرار دهند.

دکتر بیگلری در خاتمه افزود سل مقاوم به درمان فاجعه است و برخورد با آن باید سریع و جدی باشد.

سپس دکتر خسروی مسئول بیماری های واگیر مطالبی در خصوص HIV و TB را ارائه دادند در ادامه خانم دکتر رضایی پزشک هماهنگ کننده سل استان مروری بر وضعیت بیماری سل در جهان ، کشور و استان داشتند و مشکلات ثبت نرم افزاری را بررسی نمودند.

در پایان نیز مهندس آتشی کارشناس آزمایشگاه و مرجع منطقه ای سل در خصوص تشخیص آزمایشگاهی بیماری سل مواردی را ارائه دادند.

 

۳۱ اَمرداد ۱۳۹۵ ۱۰:۱۹

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید