سنجش میزان تشعشات گاز رادون در کرمانشاه

در یک طرح سلامت ملی،۱۰درصد از خانواده های کرمانشاهی تحت سنجش میزان تشعشات گاز رادون قرار می گیرند.
دکتر ابرهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار کردپرس، با اشاره به اینکه طرح سنجش میزان تشعشات گاز رادون در 6 استان کشور به صورت پایلوت انجام می شود، افزود: بسیاری از استان های کشور متقاضی انجام این طرح بوده اند اما با توجه به پتانسیل های استان کرمانشاه، این استان نیز به عنوان یکی از 6 پایلوت انجام این طرح انتخاب شده است.
وی اظهار داشت: در طرح سنجش میزان تشعشات گاز رادون، 10درصد از خانواده های کرمانشاهی که کدپستی آنان را از طریق اداره پست دریافت می کنیم، مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح نمود: دستگاه هایی که گاز رادون را می سنجد در اختیاراین تعداد خانواده های شهری قرار داده می شوند و پس از 6 ماه دستگاه ها پس گرفته خواهند شد و میزان تشعشات سنجیده می شود.
وی تاکید کرد: تشعشات گاز رادون بیشتر مشتق از مصالح ساختمانی و پوسته زمین است.
دکتر شکیبا ادامه داد: درصورتی که سطح گاز رادون بالا باشد، می تواند ارتباط نزدیکی با سرطان های متعدد داشته باشد که برای پیشگیری از آن باید اقدام کرد.
وی در پایان یادآور شد: اجرایی شدن این طرح نیاز به چندین جلسه کارشناسی و برنامه های آموزشی طولانی دارد.