اخبار

مقادیر زیاد نوشیدنی مانند قهوه و چای و نوشابه گازدار در هنگام سحر باعث تشنگی در طول روز می شوند.

مقادیر زیاد نوشیدنی مانند قهوه و چای و نوشابه گازدار در هنگام سحر باعث تشنگی در طول روز می شوند.

 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی نیلوفر حیدری کارشناس مسئول تغذیه معاونت بهداشتی در خصوص تغذیه در ماه رمضان گفت  در وعده افطار بهتر است شروع غذا با نام خدا و خوردن با آرامی و بدون عجله  باشد .                                                                                 

 بازکردن روزه با شیر یا آب ولرم و خرما یا عسل یا کشمش یا چای کم رنگ و یا یک قاشق چایخوری شکر و به تدریج استفاده از مواد غذایی سبک مانند نان و پنیر، گردو و سوپ که فشار چندانی به معده وارد نمی کنند.   

 وی گفت پرهیز از پرخوری و زیاده روی در مصرف غذاهای پرچرب و شیرین چون نان خامه ای، زولبیا، بامیه، حلوا، شله زرد و... ؛ زیرا باعث سوزش سر دل، اضافه وزن و نیز عطش شدید می شوند که اغلب این تشنگی با نوشیدن مقدار زیاد نوشیدنی­های سرد جبران می شود.                                                                                                                                                                                                                                        

 این کارشناس تغذیه با تاکید بر نوشیدن آب ولرم یا خنک بجای آب سرد و یخ و بصورت آهسته  گفت بین افطار و صرف شام (برای کسانی که شام می خورند) یک فاصله­ی زمانی حدود یک و نیم ساعت در نظر گرفته شود تا بدن بتواند خود را آماده­ی قبول غذاهای پرحجم تر کند. حدود نصف شام قبل از ماه رمضان به عنوان شام ماه رمضان استفاده شود.      

   همچنین  از خوردن غذاهای متعدد در یک وعده زیرا باعث حالت تهوع و ناخوشی خواهد شد پرهیز شود.                                                                                                                                                                                    برای کسانی که اضافه وزن دارند مناسب است به تدریج به افطار اکتفا و عادت نمایند تا پس از ماه رمضان لاغر شوند.

                                                                                                                                           

  ایشان در مورد وعده سحر نیز گفت دو تا سه  تکه نان (ترجیحاً نان سنگگ) به همراه پنیر و خرما و سبزی یک وعده ی سبک و مناسب برای سحر است.  همچنین نان با حلیم یا برنج با یک تکه مرغ یا گوشت یا ماهی همراه با یک بشقاب سالاد (با روغن زیتون) را می توان به عنوان سحری میل کرد .                                                                                                                                                           
پرهیز از پرخوری و کاهش مصرف مواد غذایی حاوی قند بالا مانند شیرینی و شکلات و  مقادیر زیاد نوشیدنی مانند قهوه و چای و نوشابه گازدار به خصوص در هنگام سحر زیرا باعث تشنگی در طول روز می شوند. 

  مصرف غذای زیاد در وعده سحری باعث تشنگی بیشتری در طول روز خواهد شد.                                                                                                                                      

مصرف یک میوه مانند هندوانه، خربزه، طالبی و یا میوه فصل یا شربت عسل رقیق یا یک لیوان آب در وعده سحر برای رفع تشنگی مفید است. (اگر غذا چرب است آب ولرم مناسب تر است) 

                                                                                                                                     

 خیلی اهمیت دارد که پس از سحر تا مدت 2 ساعت برای تکمیل عملیات هضم غذا در معده نخوابید، در این صورت متوجه می شوید که خیلی سر حال تر به نظر می رسید.                                                                                                                                                                                                                     

وی در خاتمه استفاده از سبزیجات تازه در وعده ها و استفاده از میوه‌ها بین افطار و سحر  واجتناب از مصرف مواد غذایی پر ادویه و چرب و شور در ماه مبارک را یادآور شدند.    

۱۷ خرداد ۱۳۹۵ ۱۰:۲۴

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید