به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی
شهلا شاطر آبادی کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشتی در خصوص بیماریهای اسهالی
در کودکان گفت : اسهال یکی از علل عمده بیماری و مرگ در بین کودکان کشورهای در
حالت توسعه می باشد. اکثر مرگ های ناشی از
اسهال در 2 سال اول زندگی اتفاق می افتد.علت عمده مرگ ناشی
از اسهال حاد، کم آبی است که حاصل از دست رفت و املاح در مدفوع اسهالی میباشد.
ایشان افزود از جمله عواملی که خطر ابتلا به اسهال را
در کودکان افزایش می دهد عبارتند از:
1- عدم تغذیه انحصاری کودکان با شیر مادر در 6-4
ماه اول زندگی است .کودکانی که با شیر مادر تغذیه نمی شوند بارها بیشتر از آنهایی که تغذیه انحصاری با شیر
مادر دارند به اسهال های شدید مبتلا می شوند.
2- استفاده ازبطری شیر (چون به راحتی آلوده شده و
تمیزکردن آنها نیز بسیار مشکل است)
3- نگهداری غذا در درجه حرارت اطاق
4- استفاده از آب آلوده به باکتری های مدفوع
5- عدم شستشوی دست ها پس از دفع مدفوع و قبل از
دست زدن به مواد غذایی
6- عدم دفع بهداشتی مدفوع (باور عمومی بر این
است که مدفوع شیرخواران بی خطر است در حالی که ممکن است تعداد زیادی ویروس یا
باکتری با خود داشته باشد )
وی راههای پیشگیری از اسهال را چنین عنوان کرد:
1- اقداماتی که
انتقال عوامل بیماری زا را قطع می کند شامل :
استفاده از شیر
مادر و خصوصاً تغذیه انحصاری با شیر مادر،عدم استفاده از بطری و شیشه پستانک ، بهبود
مراحل اعمال مربوط به تهیه و نگاهداری غذاهای کمکی (برای کاهش آلودگی و رشد
میکروبی) ،استفاده از آب آشامیدنی سالم ، شستن دست ها ( پس از توالت ، قبل از دست
زدن به غذا یا خوردن) ، دفع صحیح و بهداشتی مدفوع به خصوص مدفوع شیرخواران
2- اقداماتی که دفاع میزبان را افزایش میدهد شامل :
ادامه شیر مادر در
کنار غذای کمکی حداقل به مدت 2 سال اول زندگی ، بهبود وضع تغذیه ای ازطریق بهبود
ارزش غذایی غذاهای کمکی و دادن غذای بیشتر به کودکان ، تزریق واکسن سرخک