کارگاه یکروزه بیماری سرخک، سرخجه و سندرم سرخجه مادرزادی برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی در تاریخ هجدهم خدرداد ماه سالجاری کارگاه یکروزه بیماری سرخک، سرخجه و سندرم سرخجه مادرزادی با حضور تعداد 50 نفر از کارشناسان مبارزه با بیماری ها و علوم آزمایشگاهی مراکز بهداشت شهرستان های تابعه در سالن اجتماعات مرکز بهداشت استان برگزار گردید.

در این کارگاه  که در راستای ارتقاء کمی و کیفی برنامه حذف سرخک و سرخجه سندرم سرخجه مادرزادی تشکیل گردید مباحث علمی بیماریهای سرخک ، سرخجه ، علائم ، راههای سرایت ، تشخیص ، درمان و عوارض، نظام مراقبت بیماری های بثوری تب دار، استراتژی های مهم در دستیابی به حذف سرخک و سرخجه، آخرین وضعیت جهانی، منطقه ای وکشوری بیماری های سرخک و سرخجه، وضعیت پوشش واکسیناسیون جهانی، منطقه ای، استانی، نظام مراقبت سندرم سرخجه مادرزادی و نقش بخش های مرتبط در بیمارستان ها و مطب های بخش خصوصی و دولتی، پایگاه های شنوایی سنجی سازمان بهزیستی در شناسایی و گزارش موارد مشکوک، وضعیت شاخص های استانی در برنامه های فوق و روش های نمونه گیری- حمل و نگهداری نمونه ها توسط دکتر قدیری فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال عضو هیئت علمی دانشگاه و کارشناس مسئول امور آزمایشگاه های استان  مدیر گروه و کارشناسان گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای حوزه معاونت بهداشتی و سازمان بهزیستی استان به مدعوین کارگاه آموزش داده شد.

با توجه به بروز طغیان های متعدد سرخک در برخی استان های کشور و ضرورت حفظ هوشیاری و آمادگی مراکز بهداشت  شهرستان ها برای مقابله با هر گونه طغیان، مقرر شد به منظور کشف و گزارش بهنگام و پاسخ دهی بموقع و مناسب به هر مورد طغیان، حساس سازی و اطلاع رسانی کافی درسطح بیمارستانها ، مطبها و مراکز بهداشتی درمانی بخش خصوصی و دولتی بعمل آید.

همچنین حفظ پوشش مطلوب ایمنسازی بر علیه بیماری سرخک در کودکان زیر 6 سال و سن ورود به مدرسه که بعنوان یک استراتژی مهم برای پیشگیری از این بیماری می باشد در دستور کار همه همکاران در شهرستانها قرار گیرد.

با توجه به ارزیابی بعمل آمده موضوعات آموزشی در ارتقاء سطح دانش و به روز نمودن اطلاعات شرکت کنندگان در کارگاه تاثیر مثبت داشته و مقرر شد کارگاه فوق جهت کلیه  پزشکان خانواده و شاغل ،کارشناسان ستادی، کادر درمانی بیمارستانها ، رده های میانی و محیطی مراکز بهداشت شهرستان ها برگزار و گزارش فعالیت های انجام یافته همراه با مستندات مربوطه به مرکز بهداشت استان ارسال گردد.