انواع سبزی ها و میوه های تازه را در برنامه غذایی خود بگنجانید و سبزی بیشتری به سوپ ، سالاد ، خورش و، خوراک خود اضافه کنید
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی نیلوفر حیدری کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی به مناسبت 24 مهر ماه و روز جهانی غذا گفت یک برنامه غذایی سالم موجب سلامت جسم و روان میشود . هر فردی برای
دستیابی به سلامت ، نیاز به مصرف روزانه تمام گروه های غذایی دارد . مواد غذایی به
5 گروه اصلی غذایی تقسیم می شوند که عبارتند از:
-گروه نان وغلات : این گروه
شامل انواع نان ، برنج ، انواع ماکارونی ،
و رشته ها ،می باشد این گروه منبع قندهای
پیچیده ، و ویتامین های گروه ب ، آهن ، پروتئین است.
- گروه میوه ها : این گروه شامل انواع میوه ، آب میوه طبیعی ، کمپوت
میوه ها و میوه های خشک می باشد ابن گروه منبع ویتامین آ ، ث و الیاف گیاهی است
- گروه سبزی ها : این گروه شامل انواع سبزی های برگ دار ، انواع کلم
، هویج ، بادمجان ، نخود سبز ، لوبیا سبز ، انواع کدو ، فلفل ، خیار ، قارچ ، گوجه فرنگی ، پیاز و سیب زمینی
می باشد این گروه دارای انواع ویتامین
های آ ، ب ، ث ، مواد معدنی مانند پتاسیم ،و مقدار قابل توجهی فیبر ( الیاف گیاهی
است )
- گروه شیر و لبنیات : این گروه شامل شیر ، و مواد تهیه شده از آن
مانند ماست ، پنیر ، کشک ، بستنی ، و دوغ می باشد این گروه دارای کلسبم ، پروتئین
، فسفر ، ویتامین ب است
- گروه گوشت ، حبوبات ، تخم مرغ و مغز ها : این گروه شامل گوشت های
قرمز ( گوسفند و گوساله ) گوشت های سفید ( مرغ و ماهی ) تخم مرغ ، حبوبات ، (
انواع لوبیا ، عدس و لپه ) و مغز دانه ها ( گردو ، بادام ، فندق ، و.. ) است این گروه دارای پروتئین ، آهن ، روی و سایر
مواد مغذی است
ایشان در توصیه های غذایی عنوان داشتند در انتخاب و مصرف مواد غذائی به دو اصل تنوع (مصرف چند ماده غذایی
مختلف از گروه های غذایی) و تعادل (مصرف مواد غذائی به تناسب با یکدیگر، بطوریکه
مصرف زیاد یک ماده غذایی سبب حذف سایر مواد غذایی نشود) توجه نمایید .
همچنین فعالیت بدنی خود را بیشتر کنید (حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی در
هرروز مانند پیاده روی توصیه می شود ) دریافت فیبر غذائی (فیبر
غذایی بخشی از گیاهان هستند ) روزانه را از طریق مصرف گروه های غذائی سبزیجات،
میوه جات و حبوبات افزایش دهید.
مصرف شیر ، ماست ، و پنیر کم چرب ( یعنی کمتر ازدونیم درصد چربی ) را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید ،
هرروز 2 تا 3 لیوان شیر یا ماست کم چرب مصرف کنید
ایشان تاکید کردند نمک کمتری استفاده کنید. ( برای طعم دادن به غذاها ، به جای نمک
از چاشنی ها مانند آبلیمو ، سیر و سبزی های معطر استفاده کنید ) و مصرف چربی و روغن را تا
حد امکان کم کنید ( برای پختن غذاها بیشتر از روش های بخارپز و آب پز کردن به جای
سرخ کردن استفاده کنید )
مصرف قند های ساده مانند قند ، شکر ، شیرینی ، و شکلات را کم کنید
( بهترین راه کم کردن مصرف شیرینی ها ، نخریدن یا کمتر خریدن آنهاست )
وی در خاتمه یادآور شد مصرف نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی را کم کنید و به
جای آن آب ، دوغ کم نمک و آب میوه تازه بنوشید .انواع سبزی ها و میوه های تازه را در برنامه غذایی خود بگنجانید ( سبزی بیشتری به
سوپ ، سالاد ، خورش و، خوراک خود اضافه کنید
)