اخبار

معرفی گروههای غذایی ایران و توصیه های غذایی ((به مناسبت 24 مهر ماه روز جهانی غذا ))

معرفی گروههای غذایی ایران و توصیه های غذایی  ((به مناسبت 24 مهر ماه روز جهانی غذا ))
انواع سبزی ها و میوه های تازه را در برنامه غذایی خود بگنجانید و سبزی بیشتری به سوپ ، سالاد ، خورش و، خوراک خود اضافه کنید

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی نیلوفر حیدری کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی به مناسبت 24 مهر ماه و روز جهانی غذا گفت  یک برنامه غذایی سالم موجب سلامت جسم و روان میشود . هر فردی برای دستیابی به سلامت ، نیاز به مصرف روزانه تمام گروه های غذایی دارد . مواد غذایی به 5 گروه اصلی غذایی تقسیم می شوند که عبارتند از:

-گروه نان وغلات  : این گروه شامل  انواع نان ، برنج ، انواع ماکارونی ، و رشته ها ،می باشد  این گروه منبع قندهای پیچیده ، و ویتامین های گروه ب ، آهن ، پروتئین است.

- گروه میوه ها : این گروه شامل انواع میوه ، آب میوه طبیعی ، کمپوت میوه ها و میوه های خشک می باشد ابن گروه منبع ویتامین آ ، ث و الیاف گیاهی است

- گروه سبزی ها : این گروه شامل انواع سبزی های برگ دار ، انواع کلم ، هویج ، بادمجان ، نخود سبز ، لوبیا سبز ، انواع کدو ، فلفل  ، خیار ، قارچ ، گوجه فرنگی ، پیاز و سیب زمینی می باشد   این گروه دارای انواع ویتامین های آ ، ب ، ث ، مواد معدنی مانند پتاسیم ،و مقدار قابل توجهی فیبر ( الیاف گیاهی است )

- گروه شیر و لبنیات : این گروه شامل شیر ، و مواد تهیه شده از آن مانند ماست ، پنیر ، کشک ، بستنی ، و دوغ می باشد این گروه دارای کلسبم ، پروتئین ، فسفر ، ویتامین ب است  

- گروه گوشت ، حبوبات ، تخم مرغ و مغز ها : این گروه شامل گوشت های قرمز ( گوسفند و گوساله ) گوشت های سفید ( مرغ و ماهی ) تخم مرغ ، حبوبات ، ( انواع لوبیا ، عدس و لپه ) و مغز دانه ها ( گردو ، بادام ، فندق ، و.. ) است  این گروه دارای پروتئین ، آهن ، روی و سایر مواد مغذی است

ایشان در توصیه های غذایی عنوان داشتند در انتخاب و مصرف مواد غذائی به دو اصل تنوع (مصرف چند ماده غذایی مختلف از گروه های غذایی) و تعادل (مصرف مواد غذائی به تناسب با یکدیگر، بطوریکه مصرف  زیاد  یک ماده غذایی  سبب حذف سایر  مواد غذایی نشود) توجه نمایید .

همچنین فعالیت بدنی خود را بیشتر کنید (حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی در هرروز مانند پیاده روی توصیه می شود )  دریافت فیبر غذائی  (فیبر غذایی بخشی از گیاهان هستند ) روزانه را از طریق مصرف گروه های غذائی سبزیجات، میوه جات و حبوبات افزایش دهید.

مصرف شیر ، ماست ، و پنیر کم چرب ( یعنی کمتر ازدونیم  درصد  چربی ) را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید ، هرروز 2 تا 3 لیوان شیر یا ماست کم چرب مصرف کنید

ایشان تاکید کردند نمک کمتری استفاده کنید. ( برای طعم دادن به غذاها ، به جای نمک از چاشنی ها مانند آبلیمو ، سیر و سبزی های معطر استفاده کنید ) و مصرف چربی و روغن را تا حد امکان کم کنید ( برای پختن غذاها بیشتر از روش های بخارپز و آب پز کردن به جای سرخ کردن استفاده کنید  )

 مصرف قند های ساده مانند قند ، شکر ، شیرینی ، و شکلات را کم کنید ( بهترین راه کم کردن مصرف شیرینی ها ، نخریدن یا کمتر خریدن آنهاست )

وی در خاتمه یادآور شد مصرف نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی را کم کنید و به جای آن آب ، دوغ کم نمک و آب میوه تازه بنوشید .انواع سبزی ها و میوه های تازه را در برنامه غذایی خود بگنجانید ( سبزی بیشتری به سوپ ، سالاد ، خورش و، خوراک خود اضافه کنید  ) 

۲۳ مهر ۱۳۹۳ ۱۴:۳۴

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید