بازدید دکتر زهرایی رئیس اداره ایمن سازی و بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن مرکز مدیریت مبارزه با بیماریهای از برنامه های ایمن سازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی به دنبال گزارش یک مورد بیماری قطعی فلج اطفال در کشور عراق، آقای دکتر زهرایی رئیس محترم اداره ایمن سازی و بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن مرکز مدیریت مبارزه با بیماریهای واگیر از تاریخ 16/1/93 لغایت 18/1/93 به مدت 3 روز از برنامه های ایمن سازی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بازدید فرمودند ایشان ضمن بازدیدی که از پایگاه مراقبت مرزی پرویزخان، چند مرکز بهداشتی، درمانی از شبکه های بهداشت و درمان قصرشیرین، سرپل ذهاب، دالاهو و 2 بیمارستان در شهرستان کرمانشاه داشتند وضعیت پوشش های ایمن سازی، چگونگی سرویس دهی خدمات ایمنی سازی، نحوه ثبت و گزارش فعالیتهای انجام یافته، نظام مراقبت فلج شل حاد و زنجیره سرما در محیط و ستادهای شهرستان را مورد بررسی و پایش قرار داده و ضمن آموزش و ارائه رهنمودهای لازم به رؤسای شبکه های بهداشتی، درمانی، معاونین بهداشتی و کارشناسان ستاد و کارکنان اجرایی شهرستانهای مورد بازدید در راستای رفع ضعفهای احتمالی و ارتقاء کیفیت خدمات، تصریح نمودند که مشکل بروز مجدد بیماری پولیو در کشورهای عاری از پولیو که در مجاورت کشورهایی که هم اکنون با موارد بیماری مواجهه هستند بسیار جدی بوده و مرز غربی کشور جمهوری اسلامی ایران نیز در معرض خطر ورود احتمالی ویروس وحشی فلج اطفال قرار دارد.

ایشان ضمن برشمردن موفقیت ها و دستاوردهای حاصله در کشور از جمله به مدت 13 سال عاری بودن کشور از پولیو، اجرای موفق استراتژیهای برنامه ریشه کنی فلج اطفال،دستیابی به وضعیت مطلوب شاخصهای نظام مراقبت فلج شل حاد و پوشش مطلوب ایمن سازی در تمامی سطوح، حفظ آمادگی، هوشیاری و حساسیت زایی در تمام سطوح بخش های دولتی و خصوصی را مورد تأکید قرار دادند.لازم به توضیح است در آخرین روز بازدید ایشان در جلسه ای که با حضور  رؤسای مراکز بهداشت، کارشناسان مسئول پیشگیری و مبارزه با بیماریها شهرستانهای تابعه و مدیر گروه بیماریها و کارشناسان ستاد استان با حضور معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مرکز بهداشت استان برگزار شد. ضمن مهم توصیف نمودن بحران بروز مجدد بیماری پولیو در برخی کشورهای خاورمیانه و همسایه کشور، دستاوردهای حاصله از برنامه ریشه کنی فلج اطفال، نقش مهم برنامه ایمن سازی در حذف، کنترل و ریشه کنی بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن، تجربیات ارزنده کشور که سال ها در مجاورت دو کشور پولیو آندمیک مرز شرقی داشته و همچنان عاری از پولیو بوده و چالشهای موجود در دستیابی به هدف نهایی

ریشه کنی فلج اطفال و ضرورت حفظ آمادگی و هوشیاری نظام سلامت در شبکه های بهداشتی درمانی و کل دانشگاه، برای استمرار حفظ وضعیت عاری از پولیو در کشور مطالب مهمی ابراز داشت.

این مقام مسئول اظهار داشتند بکارگیری 4 استراتژی مهم  1- واکسیناسیون افراد زیر 15 سال ورودی و خروجی در پایگاه های مرزی 2- حساس نمودن همکاران جهت تقویت نظام مراقبت فلج شل حاد در کلیه مراکز بهداشتی درمانی، خانه های بهداشت، مطب های خصوصی بیمارستان های دولتی و خصوصی و ........ 3- تقویت پوشش ایمن سازی جاری     4- واکسیناسیون تکمیلی در مناطق پرخطر در دانشگاههای علوم پزشکی که مرز مشترک با کشور عراق دارند را به عنوان راهکارهای مهم در محافظت و استمرار حفظ وضعیت عاری از پولیو در کشور دانست و ابراز امیدواری نمود که بعد از ایجاد مقدمات و برنامه ریزی های مورد لزوم، واکسیناسیون تکمیلی فلج اطفال درگروه هدف در شهرستان های مرزی با دقت، پیگیری و انجام شود.

در ادامه سؤالاتی توسط مدعوین در جلسه مطرح که توسط ایشان پاسخ های لازم داده شد. در پایان آقای دکتر حمزه معاون بهداشتی دانشگاه نیز ضمن تشکر و قدردانی از حضور رئیس اداره ایمن سازی کشور در استان و سایر اعضاء حاضر در جلسه، برنامه ریزی و پیگیری  توصیه ها و رهنمودهای ایشان توسط معاونین بهداشتی و کارشناسان ستاد مراکز بهداشت شهرستان و استان را مورد تأکید جدی قرار دادند و آمادگی دانشگاه علوم پزشکی و معاونت بهداشتی دانشگاه را برای پیگیری و انجام و مطلوب استراتژی ها و رهنمودهای توصیه شده اعلام نمودند./