دی وی دی 1

مشخصات فردی
*
تغذیه سالم و تحرک بدنی(کارتون های هرم غذایی و تغذیه سالم)
1-کدام گروه غذایی روزانه بیشتر باید مصرف شود؟
2-برای جلوگیری از هدر رفتن ویتامین ب موجود در برنج ،آن را آبکش نکنیم
3-کدام گروه از مواد غذایی در ترمیم زخم بیشترین تاثیر را دارند؟
4-کلسیم،فسفر،ویتامین آ در کدام گروه از هرم غذایی بیشتر دیده می شود؟
5- پروتیئن زیاد و آهن در کدام گروه از هرم غذایی بیشتر است؟
6- تخم مرغ جزء کدام گروه از هرم غذایی می باشد؟
7- تغذیه صحیح،تنوع و تعادل در تغذیه رمز سلامتی است.
8- تغذیه سالم یعنی ازهمه گروههای مواد غذایی به اندازه نیازروزانه استفاده می کنیم.
9- مصرف روزانه کدام یک ازگروههای هرم غذایی سهم بیشتری را به خود اختصاص می دهد؟
10- مصرف گروه نان و غلات هرم غذایی برای رشد وسلامت دستگاه عصبی لازم است.
11- تنقلاتی مثل چیپس و پفک ارزش غذایی اندکی دارند و می تواند سلامتی را به خطر اندازد.
12- سرخ کردن مواد غذایی درطولانی مدت ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
13- علت اصلی سرطان معده چیست؟
14- کدام مورد زیردر پیشگیری از سرطان معده نقش دارد؟
15- ازروغن مایع معمولی می توان برای سرخ کردن موادغذایی استفاه کرد.
16- هنگام پختن یا سرخ کردن موادغذایی از حرارت ملایم استفاده کنیم.
17- هنگام خوردن غذا عجله نکنیم.
18- برای جلوگیری ازچاقی پرخوری نکنیم.
19- تغذیه سالم رمز سلامتی است.
20- برای طعم دادن سالاد به جای سس مایونزمی توان از آ بلیمو استفاده نمود.
21- با کاهش 2%چربی ترانس روزانه تا 25%از شیوع بیماریهای قلبی- عروقی پیشگیری می شود.
22- تغذیه نسل های گذشته در سلامتی امروز ما موثر است.
23- کیفیت غذا مهمتراز مزه ی آن است.
24- مصرف بیش ازحد نمک باعث بیماری فشارخون می شود.
25- افراد چاق بیشتراحتمال دارد به بیماریهای قلبی- عروقی،دیابت و سرطان مبتلا شوند.
26- مصرف میوه تازه را به آبمیوه های صنعتی ترجیح دهیم

تغذیه سالم و تحرک بدنی

مشخصات فردی
*
فیلم های کوتاه سلامتی و اصول تغذیه
1- ویژگی های ورزش مناسب قلب وریه چیست؟
2- غذاهای کبابی، تنوری وآب پزرابه دلیل سالم بودنشان به غذاهای سرخ کردنی ترجیح دهیم.
3- کشیدن قلیان از سیگار خطرناک تر است.
4- اثرات بد و زیان آور قلیان برای سلامتی برابربا کشیدن100نخ سیگار است.
5- غذاهای آماده کالری،چربی و نمک بیشتری دارند.
6- برای ناهار در محل کاربه جای غذاهای آماده از غذاهای خانگی استفاده کنیم.
7- روغن مایع و سرخ کردنی را جایگزین روغن جامد کنیم.
8- فرد دیابتی از کدام مورد زیر نمی تواند زیاد استفاده کند؟
9- مصرف کدام یک ازمواد غذایی زیر ازعوامل خطر ایجاد سرطان است؟
10- چون چربی مغزها(سویا،بادام،گردو...) دو برابر چربی های حیوانی است نباید ازآنها استفاده کنیم.
11- نوشابه نوشیدنی انرژی زا و خوشمزه ای است
12- نوشابه در هضم و جذب غذا اختلال ایجاد می کند وباعث پوکی استخوان می شود.

تغذیه سالم و تحرک بدنی

مشخصات فردی
*
نمک یددار
1- طعم و بوی نمک یددار مانند نمک معمولی است.
2- نمک یددار را نباید قبل از مصرف شست یا درمعرض هوا ونورآفتاب قرار داد.
3- تاچند ماه پس از باز شدن نمک یددار می توان آن را استفاده کرد؟

تغذیه سالم و تحرک بدنی

مشخصات فردی
*
بهداشت مواد غذایی
1- هنگام خرید موادغذایی به کدام موارد توجه می کنید؟
2- از نانوایی هایی که به بهداشت اهمیت نمی دهند خرید نکنیم.
3- بهداشت مواد غذایی در کدام بخش باید رعایت شود؟
4- دست اندکاران تولید غذا باید روپوش،دستکش و کلاه استفاده کنند.
5- ازکف تا سقف ساختمانهای تولید،توزیع ونگهداری مواد غذایی باید کاشی شده باشد.
6- موادغذایی روبازو فله ای می تواند مورد استفاده قرار گیرند.
7- از مکانهای کثیف مواد غذایی را خریداری نمی کنیم.
8- شستن دست ها درپیشگیری از بیماری ها ی زیادی موثر است.
الف- موافقم ب- نظری ندارم ج- مخالفم

تغذیه سالم و تحرک بدنی

مشخصات فردی
*
ظروف یکبارمصرف
1- بهتراست از مواد پلاستیکی یکبارمصرف PVC به عنوان ظرف غذا استفاده نکنیم .
2- بهتراست از ظروف یکبار مصرف کاغذی گیاهی جای ظروف پلاستیکی استفاده کنیم.
3- چون استفاده از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی ارزان و راحت تر است آن را به ظروف دیگر ترجیح می دهیم.

تغذیه سالم و تحرک بدنی

مشخصات فردی
*
تمرینات ورزشی دوران سالمندی
1- کم تحرکی موجب پوکی استخوان می شود.
2- ورزش علاوه بر سلامت روح سلامت جسم را نیز تامین می کند.
3- برای انواع خاصی ازبیماری ها باید ورزش مخصوص به آنها را انجام داد.
4- سالم ترین ورزش برای سالمندان کدام است؟
5- اپیدمی (همه گیری) خاموش را به کدام بیماری نسبت داده اند؟
6- ورزش باعث جذب بهتر کلسیم در استخوان می شود.

تغذیه سالم و تحرک بدنی

مشخصات فردی
*
ورزش در محیط کار
1- مهمترین نکته در انجام حرکات سروگردن چیست؟
2- این که بگوییم " من فرصت ندارم ورزش کنم " یک بهانه است.
3- در محیط کارهم می توانیم حتی پشت میز ورزش کنیم

تغذیه سالم و تحرک بدنی

مشخصات فردی
*
سالم سازی میوه و سبزیجات
1- سبزی چه مدت باید در محلول گندزدایی کننده باقی بماند؟